Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Sjajne vijesti, prvi strijelac Zagreba u Ligi prvaka potvrdio: "Ostajem u klubu još jednu sezonu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 16:46

Ove sezone zabio je 53 pogotka u najelitnijem klupskom natjecanju u Europi

Hrvatski rukomet posljednjih tjedana proživljava pravu renesansu. Reprezentacija je konačno dobila stranog trenera i odigrala najbolji turnir u posljednjih nekoliko godina te vrlo uvjerljivo osigurala plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, osim sjajnih reprezentativnih uspjeha, najbolju sezonu u posljednjih nekoliko godina igraju i rukometaši Zagreba. Ne samo da su izborili nokaut fazu Lige prvaka, već su to učinili s petog mjesta u skupini A, tako da im je to donijelo nešto povoljnijeg protivnika u razigravanju za popunu četvrtfinala. Bit će to francuski Montpellier, s kojim izabranici Andrije Nikolića mogu ravnopravno igrati te se imaju pravo nadati četvrtfinalnom srazu protiv Kiela.

A u jeku odličnih rezultata, stigla im je i sjajna vijest koja se tiče kadrovske politike seniorskog sastava. Naime, nositelj igre i najbolji klupski strijelac u Ligi prvaka ove sezone s 53 postignuta pogotka - Timur Dibirov - ipak neće završiti karijeru koncem sezone, već je odlučio da će igrati i sljedeće sezone i to u dresu Zagreba.

Legendarni Rus potvrdio je to u podcastu Balkan Handballa.

"Popričao sam tijekom novogodišnjih praznika sa svima koji su mi bitni. U dogovoru s obitelji, odlučio sam produžiti karijeru i ostat ću u Zagrebu još jednu sezonu. Prije toga sam bio siguran da je ovo posljednja sezona. Rekao sam ljudima u klubu da je sve OK, atmosfera super, ali da mi je teško bez obitelji. Popričao sam s jednim čovjekom, legendom našeg sporta, koji mi je rekao jednu jako bitnu stvar – „Timur, svi mi koji smo završili karijere, učinili smo to jer smo imali razlog, mentalni ili neki fizički problem. Da smo zdravi, igrali bismo dok nas noge nose. Igrati na takvom nivou u tim godinama, to je privilegija“. Puno sam razmišljao o tome i razumio te riječi. To zaista jest privilegija. Malo ljudi je ostalo igrati na ovom nivou u mojim godinama. Bog mi je dao tu privilegiju. Resetirao sam glavu i sretan sam što mogu svaki dan dolaziti na trening", rekao je Timur Dibirov za Balkan-Handball.com. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebEHF Liga prvakaTimur Dibirov

Ostale Vijesti