RK Zagreb
RK Zagreb

Sjajan start sezone, Zagreb na krilima Čupića pobijedio Celje

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.08.23. | 07:44

Turnir se igra u Doboju.

Pobjedom protiv Celja u prvoj pripremnoj utakmici otvorili su rukometaši Zagreba nastup na 54. izdanju TV turnira šampiona u Doboju. U drugoj utakmici skupine, nakon što je ranije FC Barcelona svladala RK Vojvodinu s 39-29, hrvatski su rukometni prvaci nadigrali prvaka Slovenije i tako upisali još jednu pobjedu u „vječnom balkanskom Clasicu“. Konačan rezultat na semaforu glasio je 34-31 (18-14) u korist najboljeg hrvatskog kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, kamo to biva na pripremnim turnirima rezultat nije bio primaran niti jednoj ekipi, a oba su trenera, Slavko Goluža i Alem Toskić, gledali da ravnomjerno rasporede minutažu i da nakon odrađenih baznih priprema na planini vide gdje su i što još do početka sezone treba popraviti. Treba reći i da se nitko nije ozlijedio, a to je na koncu konca i najvažnija stavka. Od 21 igrača koji su se spustili s Vlašića u sastavu Zagreba nije bilo rekonvalescenata Zvonimira Srne i Filipa Glavaša, dok je utakmicu s tribina odgledao i junior Jakov Celegin.

Trener Goluža utakmicu je otvorio s Mandićem na vratima, Suholežnikom na crti, vanjskom linijom Morales - Kavčić - Kos, te s Čupićem i Dibirovim na krilima. U fazi obrane ulazio je kapetan Jakov Gojun umjesto Ivana Čupića.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Uvodnih deset minuta utakmice, nakon kojih je na semaforu stajalo 4-4, obilježilo je desno krilo Slovenaca Tim Cokan sa sva četiri pogotka za svoju momčad, dok su na drugoj strani po dva puta pogađali novopridošli Cuni Morales i Matic Suholeznik. Nakon otprilike prve polovice prvog poluvremena trener Goluža mijenja vanjsku liniju i pivota te uvodi Faljića na crti i vanjski trojac Klarica – Sirotić – Klis.

Nakon izjednačenog rezultata, u zadnjoj dionici prvog dijela Zagrebaši su dodali gasa i uspjeli se odvojiti na sjajnih 18-14. Bio je to rezultat s kojim se otišlo na predah.

Uvodni dio drugog poluvremena u potpunosti je pripao slovenskom prvaku koji je furiozno za svega sedam minuta poravnao rezultat na 20-20. Posljednjih deset minuta ipak je pripalo hrvatskom prvaku koji je, baš kao i u prvom poluvremenu, ubacio u brzinu više kada je to bilo najpotrebnije. Pogotkom iz sedmerca u 58. minuti za 32-29 nepogrešivi Ivan Čupić stavio je točku na i što se rezultatske neizvjesnosti ticalo. Na koncu susreta na semaforu je stajao rezultat 34-31 čime je Zagreb stigao do prve pobjede u skupini.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Ivan Čupić s osam pogodaka, s pet je sjajan debi imao Matic Suholeznik, dok su po četiri dodali Miloš Kos, te desni vanjski Yoel Cuni Morales i Luka Lovre Klarica.

Matej Mandić u prvom je poluvremenu upisao sedam, a Aljaž Panjtar u nastavku pet obrana. Celjane je, pak, predvodio Tim Cokan s deset pogodaka, dok je tri manje postigao Ante Ivanković. (G)

RK Zagreb – RK Celje PL 34-31 (18-14)

RK Zagreb: Grbavac, Panjtar 5 obrana, Mandić 7 obrana; Kos 4, Ćavar, Faljić 1, Klarica 4, Gojun 1, Klis 1, Kraljević 1, Sirotić, Čupić 8, Dibirov 2, Kavčić 3, Cuni Morales 4, Suholežnik 5,

Trener: Slavko Goluža

RK Celje: Zaponšek 4 obrane, Gaberšek 5 obrana; Perić 3, Mazej, Krečić 4, Cokan 10, Ćirović, Antonijević, Ivanković 7, Janc 4, Gregorič, Muhović, Miličević, Kačičnik, Žabić 1, Dodić 1, Mlakar 1

Trener: Alem Toskić

Suci: Slave Nikolov i Gjorgji Nachevski (Makedonija)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

RK ZagrebRK Celje

Ostale Vijesti