Sigurdsson započeo trenersku karijeru, vodit će i dva bivša Kauboja

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 16:38

Sjajno krilo prenosit će bogato znanje na druge.

Legendarni Islanđanin Gudjon Valur Sigurdsson se poslije 25 godina igranja rukometa odlučio povući u 41. godini. Tijekom karijere je igrao za najveće europske klubove kao što su Gummersbach, Rhein-Neckar Löwen, Copenhagen, Kiel i Barcelonu s kojom je 2015. godine osvojio Ligu prvaka. Posljednja stanica u karijeru mu je bio PSG.

Reprezentativna karijera mu je trajala 21 godinu, a najveći uspjeh je ostvario 2008. godine kada je s Islandom osvojio srebro na OI u Pekingu. Dvije godine kasnije, na Europskom prvenstvu u Austriji, osvojio je brončanu medalju s Islandom, čime je sudjelovao u jedina dva osvajanja medalji s velikih natjecanja za ovu državu koja broji manje od 400 tisuća stanovnika.

Od danas je i službeno započeo svoju trenersku karijeru, Naime, potpisao je dvogodišnji ugovor s Gummersbachom, kultnim njemačkim klubom koji je zapeo u 2. ligi. 

"Ovim smo potpisom dobili nešto zaista posebno. Goggi je jedan od najboljih rukometaša na svijetu u zadnjih 20 godina, rukometna legenda. Ima nevjerojatno iskustvo, ali i sam je uzbuđen oko novoga posla", rekao je sportski direktor Christoph Schindler za službenu stranicu kluba. 

Za kraj spomenimo kako su aktualni članovi kluba i dvojica hrvatskih igrača - golman Filip Ivić te pivot Tin Kontrec.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

GummersbachGudjon Valur SigurdssonFilip IvićTin Kontrechrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti