Tijek utakmice: Danska - Norveška

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 27.01.19. | 18:59

Danska i Norveška odlučit će tko će se okititi svjetskim rukometnim zlatom.

DANSKA - NORVEŠKA 31:22

Gotova je utakmica. Konačni rezultat je 31:22. Uskoro izvještaj

54' Nemamo više šro pametno napisati. 29:18

47' Moramo upisati i dvoznamenkastu prednost Danske. 25:15 nakon gola Magnusa Landina

45' Kratko je trajala nada. Danci ipak sve drže pod kontrolom. Evo ih na 24:15

40' Malo nade za Norvešku - povezali su dva pogotka i došli na 20:14

33' Danska je u drugom dijelu nastavila tamo gdje je stala u prvom - igraju dobro u napadu i koncentrirano u obrani. Drže se na 7-8 razlike, a imali su priliku otići i na 'plus 9'

Gotovo je prvo poluvrijeme. Danska ima uvjerljivih 18:11 i juriša prema zlatu.

28' I Landin ima nekoliko dobrih obrana. Zaustavio je sedmerac Sagosenu i to je bilo dosta Dancima da odu na pet pogodaka razlike. Norvežani se jako muče s postavljenom obranom svojih protivnika. Imali su mogućnost smanjiti zaostatak s igraćem više, ali su brzo i sami dobili isključenje koje Danci koriste za 16:10

22' Christensen svojim obranama drži Norvežane u igri. U napadu im baš ne ide - ako ne uspiju brzo organizirati napad, onda su prilično nemoćni na dansku obranu. bez obzira na dobrog norveškog vratara, domaćini ipak imaju 12:9

18' Domaćini su pozvali time-out. Pametnom i strpljivom igrom u napadu održavaju prednost nad Norveškom.

14' Danci imaju +4. Hansen odlično igra, a danas je orijentiran na asistencije.

10' Mensah ponovno zabija- Danci imaju +2.

10' Obje ekipe su kompletne. Danci su došli nakratko na +2, ali Norvežani s lijevog krila zabijaju za 6-5.

6' Igra se fantastičan i brz rukomet u finalu. Danci su zaradili prvo isključenje na utakmici, ali Norvežani ne uspijevaju iskoristiti sedmerac. S druge strane Mensah zabija za 4-3 te iznuđuje norveško isključenje. Igra se 5 na 5.

2' Sander Sagosen zabija za prvo vodstvo na utakmici.

1' Mikkel Hansen je već izborio prvi sedmerac, ali sam ga je i promašio. Pogodio je gredu udarcem od pod.

1' Utakmica je počela.

Utakmica finala počinje u 17 sati i 30 minuta, a Norvežani i Danci idu po prvo svjetsko zlato u rukometu u svojoj povijesti. Matija Gubica i Boris Milošević, dvojac sudaca iz Hrvatske, arbitrirat će ovim finalom.

*****

Olimpijski prvaci Danci na domaćem terenu u Herningu ugostit će prekomorske susjede Norvežane u susretu koji obećava atomski brz rukomet. Sjajna danska generacija ima priliku karijere spojiti olimpijsko zlato sa svjetskim pred 15 tisuća navijača, a u naslovnim ulogama bit će dvojica rukometnih genijalaca, klupski suigrači iz PSV-a, ali na suprotnim stranama, Norvežanin Sander Sagosen i Danac Mikkel Hansen.

ODIGRAJ Danska - Norveška (17:30)

Danci su u petak na putu do utakmice za svoje prvo svjetsko zlato detronizirali aktualnog prvaka Francuze 38:30, a Norvežani su se finala dočepali preko domaćina Njemačke 31:25. Iako će Danci evidentno imati prednost domaćeg terena, Norvežani stižu žigosani u paklu hamburške Barclaycard Arene i bit će dobro potkoženi za moguće zvižduke s tribine.

Unatoč tome, Danci su veliki favoriti za osvajanje svoje prve svjetske titule, a gdje bolje nego pred vlastitom publikom u Herringu, dok će se Nijemci i Francuzi okršiti za broncu.

ODIGRAJ Njemačka - Francuska (14:30)

Norvežani se vjerojatno neće složiti, njihove ambicije podigrala je polufinalna utakmica u kojoj su doslovno pretrčali Nijemce oglušivši se pritom na povike 16 tisuća domaćih navijača i domaćinsko suđenje. Epitet buduće rukometne velesile koji već neko vrijeme čeka u ladici na ovom prvenstvu je dobio potpunu potvrdu, a mlađahni 23-godišnji Sagosen i društvo u budućnosti će biti izuzetno težak ispit za iskusnijeg 31-godišnjeg Hansena i njegove suigrače, ako već nisu…

Norveška je 2017. na Svjetskoj smotri osjetila kako je to stajati na podiju svjetskog prvenstva i sprema je za korak naprijed, osobito uspije li se nametnuti čvrstom obranom i kreativnim napadom pod pritiskom kako je to činila u polufinalu.

 Magnus Rod predvodio je norveške strijelce sa sedam golova, a plejmejker Sander Sagosen dijelio je asistencije kao na traci i stigao zabiti još šest komada potpuno zasjenivši konkurenciju u polufinalu.

Danci, doduše, marširaju na ovom SP-u kao ruska vojska prema Berlinu, devet utakmica, devet pobjeda, a ova posljednja protiv Francuske osobito je odjeknula u ušima svih kojima je draga crveno-plava. Ne treba ni isticati kako je Mikkel Hansen odigrao doktorski.

 Visoki bombarder sedam puta je bušio Francuze s vanjskih pozicija u prvom dijelu, pa još čak pet puta u drugom za još jednu upečatljivu večer svoje karijere. Francusku obranu prolazio je kad i kako je želio, a imao je svesrdnu pomoć sekundata Lassea Svana.

Sve to večeras će mu biti znatno teže ponoviti jer će mu na putu biti mlađahni Norvežani, Danci su unatoč tome, ponavljamo, veliki Favoriti, jedino treba vidjeti što Sagosen ima reći na sve to.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Mikkel Hansensander sagosendanska rukometna reprezentacijanorveška rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti