Rukometni Mozart i čarobnjak oprostio se sa stilom, kako samo on zna

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 22:02

Hrvatski rukometni Mozart Ivano Balić oprostio se od igračke karijere i to kao da bi moglo biti drugačije, nego sa stilom.

 

U posljednjoj utakmici za svoj Wetzlar i zadnjoj u karijeri, Balić je postigao briljantnih sedam pogodaka i zabilježio pet asistencija te je bio najbolji igrač susreta. Njegov Wetzlar je u rasprodanoj u Rittal Areni slavio protiv Göppingena 29:24 u posljednjem, 34. kolu Bundeslige, ali rezultat je bio u drugom planu, ipak je na parketu postojao samo jedan igrač.

Balić je odradio briljantnu partiju i sa stilom 'otišao u mirovinu', ali neće to biti daleko od rukometa. S prvim srpnja preuzima ulogu koordinatora za rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu. Bit će to drugačije od onog što je navikao, ali godine su učinile svoje i rukometni Mozart je u 36. godini života odlučio da je vrijeme za odmor. I tijelo je reklo svoje, problemi s leđima ga muče već neko vrijeme, ali to kao da se niti nije vidjelo u večerašnjoj utakmici.

Zabijao je i asistirao gdje je stigao, bio je najbolji pojedinac domaćina. Vodio je sam svoju momčad u ključnim trenucima kada se odlučivao dvoboj, na oduševljenje stotine hrvatskih navijača, koji su ovacijama ispratili posljednjih Balićevih 60 minuta na terenu u karijeri.

S posljednjim sučevim zviždukom, završila je velika era rukometnog genijalca i čarobnjaka, koji je promijenio rukomet i postao najbolji rukometaš svih vremena. Vodio je Hrvatsku do velikih uspjeha, svjetskog zlata u Portugalu 2003. godine i olimpijskog zlata u Ateni godinu dana kasnije. U klupskoj karijeri je branio boje Splita, Metkovića, Zagreba, Portland San Antonija, Atletico Madrida i sada Wetzlara.

"Ovo je posao koji sam najviše volio i moj život 20 godina", rekao je uoči službenog oproštaja Balić.

U mirovinu je otišao kako samo on zna, kao najbolji asistent u Bundesligi ove sezone. Odigrao je 31 utakmicu i zabilježio nevjerojatnu 91 asistenciju. Andy Schmid iz Rhein Neckar Lowena ima tri manje i pet utakmica više. Dodajmo da je među prvih pet asistenata njemačke rukometne lige još jedan Hrvat, Drago Vuković, koji je za svoj Lubbecke imao 71 asistenciju, 20 manje od Balića i završio je na četvrtom mjestu.

 

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ivano BalićWetzlarrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti