Rukometna Liga prvaka: Ivandija u teškoj misiji, debitira protiv kandidata za Final Four

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.10.16. | 08:31

Nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka za rukometaše.

Na red je stiglo već peto kolo najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a svoj su susret još sredinom tjedna odradili Flensburg i Wisla u skupini A, a slavio je njemački sastav sa 22:20. Ostali susret igraju se danas i sutra. U akciji će biti i hrvatski predstavnik, PPD Zagreb, kojeg će voditi novi trener.

Nakon sporazumnog raskida ugovora s dosadašnjim strategom Veselinom Vujovićem početkom tjedna, kojem je kulminirao četvrti ovosezonski poraz u Ligi prvaka, za njegovog je nasljednika imenovan Silvio Ivandija. Asistirat će mu Vladimir Jelčić i dvojac će pokušati podići Zagreb 'iz mrtvih'. Hrvatski prvak nikako ne može posložiti redove ove sezone, što ga je skupo koštalo u Ligi prvaka.

U četiri nastupa, zagrebačka je momčad upisala sva četiri poraza. Vrijeme je za prekid loše serije, ali Zagrebaši idu na megdan makedonskom Vardaru, jednom od kandidata za plasman na Final Four u Koelnu. Makedonce doduše dočekuju pred domaćim navijačima u vatrenoj Areni, no čeka ih teška misija. Vardar je u sva četiri kola upisao pobjede i trenutno je zbog slabije gol razlike na drugom mjestu ove skupine B, iza također maksimalnog poljskog Kielcea. Zagrebaši su na dnu bez bodova i bit će se teško 'vaditi' protiv Vardara, ali novi trener je optimističan.

U jednom rezultatski lošem trenutku u klubu u goste nam dolazi izuzetno jak protivnik Vardar, ali ja osjećam da se vedrina vratila u našu svlačionicu i sve vas pozivam da dođete u subotu u Arenu i da vidite kako to izgleda na parketu. Sve će vam tada biti jasnije“, poručio je Silvio Ivandija.

Klub je preuzeo u vrlo neugodnom trenutku, no ne boji se izazova.

Smatram da sam u ruke dobio izvrsnu ekipu, sjajne igrače i suradnike i vjerujem da Zagreb opet može biti osvježenje na europskoj sceni. Kao trener se ne bojim nikoga u Ligi prvaka i nemam strah ni prema jednom protivniku“.

Hoće li to doista biti tako, vidjet ćemo već večeras. Utakmica petog kola skupine B Lige prvaka između PPD Zagreba i Vardara igra se večeras u zagrebačkoj Areni s početkom u 20 sati. Na tu se utakmicu možete kladiti OVDJE.

U Zagrebovoj B skupini danas još igraju Kristianstad i Celje, koji su do sada ubilježili po jednu pobjedu. Obje momčadi su slavile baš protiv PPD Zagreba.  Kladiti se možete OVDJE.

Kiel, koji je tek šesti u grupi A s dva poraza, dočekuje fenjeraša Kadetten Schaffhausen, koji je uz Zagrebaše, jedina momčad ove sezone bez pobjede u Ligi prvaka. Možete se kladiti OVDJE. U drugoj utakmici ove skupine, nepobjediva Barcelona je domaćin Veszpremu. Mađari su bez poraza, s dva slavlja i isto toliko remija. Na taj susret sreću možete okušati OVDJE.

Liga prvaka, raspored, peto kolo:

subota:

skupina A:

17:30 Kiel - Kadetten Schaffhausen
19:15 Barcelona – Veszprem

Poredak: Barcelona 8, PSG 6, Veszprem 6, Flensburg 5, Bjerringbro-Silkeborg 4, Kiel 4, Wisla Plock 1, Kadetten Schaffhausen 0.

skupina B:

19:00 Kristianstad – Celje
20:00 PPD – Vardar

Poredak: Kielce 8, Vardar 8, Rhein-Neckar Lowen 5, Meškov Brest 4, MOL-Pick Szeged 3, Kristianstad 2, Celje 2, PPD Zagreb 0.

skupina C:

16:00 Tatran Preškov – Čehovski Medvedi

Poredak: Naturhouse La Rioja 5, Elverum Handball 5, Montpellier 4, Čehovski Medvedi 4, Metalurg 4, Tatran Prešov 2.

skupina D:

14:00 Bešiktaš – Holstebro
16:30 Dinamo Bukurešt – Nantes
17:00 Motor Zaporožje – ABC/Uminho

Poredak: Nantes 7, Bešiktaš 5, ABC/Uminho 4, Dinamo Bukurešt 4, Motor Zaporožje 3, Holstebro 1.

nedjelja:

skupina A:

16:50 Bjerringbro-Silkeborg – PSG

skupina B:

17:00 MOL-Pick Szeged – Meškov Brest
19.30 Kielce – Rhein Neckar Lowen

skupina C:

18:15 Elverum Handball – Naturhouse La Rioja
18:45 Montpellier – Metalurg

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Silvio IvandijaPPD ZagrebEHF Liga prvaka

Ostale Vijesti