Rukometašice s Crnogorkama: Doma smo uvijek favoriti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.03.16. | 12:29

Hrvatske rukometašice večeras u splitskoj Spaladium Areni očekuje nastavak kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo krajem godine u Švedskoj.

Nakon četiri dana priprema, hrvatska ženska rukometna reprezentacija će večeras u Spaladium Areni odraditi prvu od dvije utakmice nastavka kvalifikacija za kontinentalnu smotru koja se od četvrtog do 18. prosinca ove godine održava u Švedskoj. Protivnik je Crna Gora, ekipa koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju, a 2012. godine se okitila naslovom europskih prvakinja.

Hrvatska i Crna Gora su vodeće reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini četiri nakon dva kola. Obje imaju po dvije pobjede, a jedna će ekipa večeras u Splitu morati upisati prvi poraz. Hrvatski izbornik Goran Mrđen vjeruje da to neće biti Hrvatska.

Znamo za što igramo i kakvo je stanje na tablici nakon dva kola. Ova utakmica kod kuće nam je vrlo važna u smislu da smo s osvojena dva boda dobro zakoračili prema Švedskoj. Znamo tko je ekipa Crne Gore. Osvajala je medalje, ima brojne odlične igračice iz Budućnosti i uvijek igra s jednakom kvalitetom“.

Ali jedno je sigurno:

Doma smo uvijek favoriti. Moramo pružiti jednu dobru utakmicu, unijeti mnogo energije i strasti na teren. Najbitnije je da taktički odraditi ono što smo se dogovorili. Crna Gora igra specifično, pogotovo u obrani. Uvijek su na granici isključenja. Mi ćemo pokušati tu njihovu agresivnost donijeti sebi u prednost“, poručio je izbornik.

Kružna napadačica naše reprezentacije Vesna Milanović-Litre dobro poznaje protivnice za koje kaže da im je čvrsta obrana ključni dio igre.

Crna Gora igra agresivnu obranu na granici isključenja. Kroz ovih nekoliko dana ovdje u Splitu smo dosta analizirali igru i dobro smo se pripremili. Mislim da će biti vrlo dobra i napeta utakmica. Poticaj da damo još dodatno na terenu će nam zasigurno biti i podrška navijača s tribina za koje se nadam da će doći u velikom broju. Igrala sam dosta puta protiv Crne Gore i na crti znam gubiti živce zbog obrane, ali treba iskoristiti njihove rupe, propuste koje smo vidjeli na snimkama i držati se dogovora. Ako ćemo to odraditi, odigrat ćemo kvalitetnu utakmicu“, istaknula je Milanović -Litre.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Europskog prvenstvo između Hrvatske i Crne Gore u Spaladium Areni počinje u 20 sati. Druga utakmica između ove dvije ekipe je na rasporedu u subotu, ali u Baru.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

rukometkvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašicaGoran MrđenHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti