Rukometašice otvaraju Euro u "skupini smrti" protiv olimpijskih pobjednica: Borit ćemo se do kraja!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.12.16. | 08:49

Hrvatske rukometašice danas imaju prvi nastup na Europskom prvenstvu, koje je jučer počelo u Švedskoj.

U prvom kolu skupine D, hrvatske rukometašice danas od 18:30 u Helsingborgu igraju protiv Rusije. Izabranice Gorana Mrđena, smještene su u 'grupu smrti' jer su im osim Ruskinja, inače aktualnih olimpijskih pobjednica, protivnice još Norveška i Rumunjska. Norvežanke su aktualne svjetske i europske prvakinje, a Rumunjke treća ekipa svijeta.

Naše djevojke očekuje težak zadatak. Prve tri ekipe u skupini će izboriti plasman u drugi krug, a mi imamo manjih problema s ozljedama. Andrea Penezić, Andrea Čović i Sonja Bašić su na pripreme stigle ozlijeđene, a u međuvremenu je stradala i Ivana Kapitanović, koja propušta nastup na Euru.

Sve djevojke su više-manje dobro, s manjim ozljedama. Radilo se s curama da budu spremna za Euro i dobro smo ih pripremili. Sve su spremne za igru i nadam se da se te povrede neće ponoviti u Švedskoj“, rekao je Mrđen.

Poručio je izbornik kako od svojih igračica očekuje da pruže svoj maksimum u sve tri utakmice, pa što bude.

Svaki protivnik je težak, kvaliteta je sigurno na njihovoj strani ako gledamo trenutni rejting. Suludo bi bilo govoriti da smo favoriti, ali isto tako, ne idemo na izlet. Treba se ozbiljno potući sa svima, smanjiti tehničke greške, vratari nam moraju biti na nivou i bacati se na glavu za svaku loptu. U trenucima kada će biti neizvjesna završnica, tu smo u maloj prednosti. Moramo vidjeti gdje će nam se ukazati prilika. Igrat ćemo najbolje što znamo pa što bude“.

Već i pobjeda, u kombinaciji s povoljnim rezultatima drugih utakmica skupine, odvela bi Hrvatsku u drugi krug.

Znamo kako jaku skupinu imamo i svi znamo tko su protivnice. Dosta smo analizirale Rusiju. Ekipa koja je osvojila olimpijsko zlato se dosta pomladila i nekih cura nema u reprezentaciji. Imaju dosta talentiranih mladih igračica koje obećavaju. Uočili smo neke njihove propuste i nadam se da će ta prva utakmica otvaranja otići u našu korist. Borit ćemo se do kraja“, poručila je kružna napadačica Vesna Milanović-Litre.

Sonja Bašić baš protiv Rusije vidi mogućnost za prolaz dalje.

Svi pričaju da se možda protiv Rumunjske traži prolaz dalje, ali ja bi radije Ruskinje. Dosta su pomlađene, kao i mi, i također neiskusne. Osobno bih voljela da ih pobijedimo odmah na otvaranju Prvenstva. Moramo se baciti na glavu i igrati što bolje“, kazala je Bašić.

Imamo najjaču skupinu na Euru, ali to ne opterećuje hrvatske igračice.

Pomlađena smo ekipa, a ostalo je samo nas nekoliko iskusnijih. Kroz tri pripremne utakmice pokazali smo da imamo jaku obranu i mislim da je upravo obrana naša prednost. Trebamo igrati opušteno i na temelju takve obrane pokušati iznenaditi protivnike“, zaključila je Bašić.

Utakmica prvog kola skupine D Europskog prvenstva između Hrvatske i Rusije igra se danas u Helsingborgu s početkom u 18:30. Na taj se susret možete kladiti OVDJE.

 Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:

Hrvatska – Rusija, ponedjeljak 18:30
Hrvatska – Norveška, srijeda 20:45
Hrvatska – Rumunjska, petak 18:30

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijarukometeuropsko prvenstvo rukometašicaGoran Mrđen

Ostale Vijesti