Rukometašice ostale nadomak iznenađenja: Časno smo poginuli

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.17. | 07:34

Hrvatske rukometašice ostvarile su jučer 'pirovu' pobjedu u Celju.

Hrvatska je u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Celju svladala Sloveniju sa 28:27 ali našim rukometašicama to nije bilo dovoljno da osiguraju vizu za Njemačku. Podsjetimo, Slovenke su u prvom susretu u Osijeku slavile sa pet razlike, 28:23 i Hrvatska je trebala nadoknaditi veliki zaostatak. Borile su se izabranice Gorana Mrđena ali nisu uspjele prirediti potpunu senzaciju.

Ipak nisu uspjele: Naše rukometašice unatoč pobjedi ne idu na Svjetsko prvenstvo

Malo smo ih zatekli, očekivali su da ćemo ovdje doći samo odraditi utakmicu. Mi smo najavljivali da stvarno želimo doći do pobjede. Kada smo analizirali utakmicu iz Osijeka, vidjeli smo, kakva god da je bila lošija igra, dolazili smo do šansi iz kojih nismo zabijali. Malo smo pokušali napraviti nešto oko toga i oko obrane te smo pokušali promijeniti neke stvari i došli smo do ove utakmice“, istaknuo je hrvatski izbornik Goran Mrđen.

Ima za čime žaliti.

Imali smo četiri razlike i zicer za pet razlike u drugom poluvremenu. Imali smo tri razlike i htjeli smo ih stisnuti na minus pet, no onda smo im u kontri poklonili dvije lopte i dolaze na minus jedan. Bilo je sedam, osam minuta do kraja i možda smo tu trebali biti mirniji jer se sa tri dođe na četiri, pet i opet im je voda u ušima“.

Glavni problem u našim redovima u ove dvije utakmice sa Slovenijom je bilo neiskustvo.

Ova je ekipa prvi put odigrala zajedno, to se vidjelo u Osijeku, a u uzvratu smo bili bolji. Mislim da smo poginuli časno i ovdje i u Osijeku, borili smo do kraja. Sigurno da ima i njihovih grešaka, kao i mojih ali najvažnije je da niti u jednom trenutku nismo odustali. Ovdje smo došli stisnuti i stisnuli smo“, istaknuo je Mrđen.

Aneta Benko je zabila pet pogodaka.

Postoji nekakvo zadovoljstvo s obzirom na to kako smo otvorili utakmicu u Osijeku. Ovdje je bio drugi pristup. Nekako smo više pripremili. Imali smo ih i mogli smo do kraja, ali to je rezultat mlade i neiskusne ekipe. Slovenke stvarno zasluženo idu dalje i želim im sreću“.

Naglasila je i koji je zapravo glavni problem.

Teško je, treba nam netko tko će preuzeti odgovornost. Vjerojatno se u ekipi još to traži, neki vanjski igrač koji će uskočiti, koji bi nam omogućio zabijanje izvana. Nismo se predavali, dali smo sve od sebe i imamo barem neko zadovoljstvo“.

Hrvatske rukometašice reprezentativnu akciju zaključuju današnjom prijateljskom utakmicom protiv Srbije u Virovitici u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina, priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Goran MrđenrukometHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti