Rukometašice igraju sa Slovenijom: Trebamo imati 158 minuta isključenja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 08:54

Hrvatske rukometašice danas u Osijeku očekuje kvalifikacijski dvoboj za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Protivnik našim rukometašicama je Slovenija i prvi susret na rasporedu je s početkom u 18 sati u Osijeku.

Izbornik hrvatske reprezentacije Goran Mrđen ima problema sa sastavom jer su mu se u prijateljskoj utakmici protiv Švedskoj ozlijedile dvije igračice.

Brine me što je s Krsnik i Marić, situacija s njima je još uvijek neizvjesna. Obje su odigrale dobru utakmicu protiv Švedske, Žana u napadu 11 golova, a Dora u obrani uvijek dobra i prebitan nama igrač u obrani. A pričali smo i koliko je bitna i sada ako u jedan i po trening budemo morali promijeniti, to nam sigurno ne ide na ruku“, istaknuo je u najavi susreta Mrđen.

Lopticu je prebacio na suparničku stranu.

Mislim da je opterećenje na njihovoj strani. Ne zato što mi nećemo, hoćemo, pogotovo kada igramo doma, nema šanse da se tako ne postavimo. Trebamo imati 158 minuta isključenja i s malo tehničkih grešaka. One su sad sigurno uvjerenije da to mogu proći i da je sve skupa na njihovoj strani i da im je olakšan put na Svjetsko“, kazao je izbornik.

Aneta Benko nije optimistična ali poručuje: „Dat ćemo sve od sebe“.

Mi smo prvi put u ovakvom sastavu. Istina je da je to mali broj treninga i pokušavali smo se uigrati koliko je god to moguće. Mislim da uz ovakvu mladost i poneko iskustvo, nitko nam ne može oduzeti da se borimo i da trčimo. Mislim da su njihovi glavni aduti polukontre i kontre koje trebamo zaustaviti. Ekipa Slovenije iza sebe ima uzlaznu putanju. Sve igračice igraju u dobrim klubovima, iskusne su i imaju iza sebe dobru sezonu. Mislim da će biti dosta teško, ali kao što sam rekla, uz našu volju i maksimalnost probat ćemo dati sve od sebe“.

Recept za eventualno iznenađenje će biti agresivnost u obrani.

Moramo im malo poremetiti napad, jednostavno ih gurati izvan devet metara i ne dopustiti neke glupe greške u obrani. U napadu moramo biti koncentrirane i odigrati akcije koje smo ovih dana radili i za koje smo se pripremali“, naglasila je Maja Kožnjak.

Kvalifikacijski susret protiv Slovenije za odlazak na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj igra se danas od 18 sati u dvorani Gradski vrt u Osijeku, a na taj se dvoboj možete kladiti OVDJE.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Goran Mrđenkvalifikacije za svjetsko prvenstvo rukometHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti