Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Rukometaši Zagreba srušili Kiel u pripremnoj utakmici!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 08:06

Treba pohvaliti i nastupe Zvonimira Srne sa sedam, Filipa Glavaša sa šest, odnosno Miloša Kosa s pet pogodaka.

Rukometaši Zagreba odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu drugog dijela ljetnih priprema. Iz sportskog centra Draš Mariboru otputovali su hrvatski rukometni prvaci u Graz, gdje su u pripremno prijateljskom susretu odmjerili snage s njemačkim gigantom THW Kielom. Dvoboj odigran u Raiffeisen Sportpark dvorani u Grazu rezultatski je na koncu pripao hrvatskim prvacima koji su pokazali kvalitetu i slavili s 33-30.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za dvoboj s njemačkim velikanom trener Zagreba Andrija Nikolić koristio je 20 igrača, dok su u Zagrebu ostali ozlijeđeni Adin Faljić i mladi Petar Šprem.

Na tribinama Raiffeisen Sportpark dvorane ostali su i Toni MatoševićJakov Celegin, te rekonvalescent Paolo Kraljević. Srednji vanjski Ihar Bialiauski se krenuo zagrijavati za utakmicu, ali je zbog lagane boli u skočnom zglobu zbog predostrožnosti ipak izostavljen iz sastava.

Što se same utakmice i kretanja rezultata tiče valja istaknuti kako se vodstvo u prvom poluvremenu smjenjivalo čas na jednu, čas na drugu stranu da bi se na koncu na predah otišlo pri rezultatu 18:18. U nastavku, pak, Zagrebovi su rukometaši zaigrali čvršće i pokretljivije u obrani što je odlično popratio i vratar Ante Grbavac koji je bio na nestvarnih 50 posto obrana i zahvaljujući kojemu smo na koncu i upisali ove hvalevrijednu pobjedu. A kad smo kod pojedinačnog učinka onda svakako treba pohvaliti i nastupe Zvonimira Srne sa sedam, Filipa Glavaša sa šest, odnosno Miloša Kosa s pet pogodaka.

Kod njemačke momčadi šest je pogodaka dao Emil Madsen, a po četiri Karl Wallinius i Imre BenceAndreas Wolff imao je sedam, a Samir Bellahcene tri obrane.

Rukometaši Zagreba nakon utakmice su se vratili u svoj bazni kamp u Maribor gdje ostaju do petka, nakon čega će se vratiti na mali predah u Zagreb. Treći i završni dio priprema slijedi od 28. kolovoza do 01. rujna kada će najbolji hrvatski rukometaši sudjelovati na 55. izdanju TV Turnira šampiona u Doboju.

Rukometaši Zagreba nalaze se u Grupi 1 s MOL TatabanyjomMRK Crvenom Zvezdom i Eurofarm Pelisterom. U Grupi 2, pak, snage će odmjeriti Telekom VeszpremMRK SlogaBesiktas i Al Ahly.

Prva službena natjecateljska utakmica za aktualne prvake Hrvatske uslijediti će u četvrtak, 5. rujna kada će u svojoj Kutiji šibica ugostiti momčad Osijeka. Prvi susret  EHF Lige prvaka na rasporedu je tjedan dana kasnije, dakle u četvrtak 12. rujna kada će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u Kielceu.

THW Kiel – RK Zagreb 30-33 (18-18)

THW Kiel: Belahcene 3 obrane, Wolff 7 obrana; Duvnjak 2, Landin 3, Overby, Wienecek 2, Pabst, Johansson 2, Dahmke 1, Zerbe 3, Kutz, Madsen 6, Wallinius 4, Pekeler 3, Bence 4

RK Zagreb: Grbavac 12 obrana, Mandić 4 obran3; Kos 5, Ćavar 3, Walczak 1, Klarica 1, Gojun 2, Srna 7, Molc, Pavlović 2, Dibirov 4, Franković, Kavčić 2, Glavaš 6, Trivković, Radojković

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebKielprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti