Rukometaši bez velikih obećanja putuju na Euro: Ne idemo kao turisti, ali nikada nije bilo ovako

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.01.16. | 09:30

Hrvatska rukometna reprezentacija danas putuje u Poljsku u kojoj se od petka, 15. siječnja pa sve do 31. siječnja održava Europsko prvenstvo.

Velikih očekivanja nema jer rukometaši nisu u punom sastavu. Već ranije su za put u Poljsku otpali ozlijeđeni Luka Stepančić, Ivan Pešić te u završnici priprema Domagoj Pavlović i Mario Vuglač. Ozljedama su načeti Filip Ivić, koji se zato nije niti našao na skraćenom popisu izbornika Željka Babića te Marko Mamić, Ivan Slišković, Igor Karačić, naša prva violina Domagoj Duvnjak i kapetan Marko Kopljar, dok Ilija Brozović ima virozu.

Babić objavio popis putnika za Euro: Nismo u perfektnom stanju ali dat ćemo sve od sebe

Mi ne idemo na turistički u Poljsku, ali po svim procjenama nikad nismo imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda“, požalio se dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

U ovom trenutku su nam problem ozljeda Karačića i viroza Brozovića, pa na put vodimo 17 igrača, a o raspletu situacije ovisi kojih ćemo 16 prijaviti za utakmicu s Bjelorusijom“, pojasnio je izbornik Babić.

Velik problem je stanje naše prve violine, Domagoja Duvnjaka. Kako bi ga se što više pokušalo poštedjeti, no osim umora, problem mu predstavlja i ozljeda skočnog zgloba.

Vidljivo je da zbog njega trebamo rotacije, ali ja kao izbornik znam da on kao naš ključni igrač mora završavati utakmice. Hoće li to biti 10, 15 minuta, ne znam, ali znam da mora igrati po blokovima, inače ćemo imati problema. To je moja briga. Jedino ja tu mogu pogriješiti“, poručio je Babić, pišu Sportske novosti.

Naravno, svi bismo voljeli da Duvnjak može igrati cijelu utakmicu, no to je nemoguće.

Rezervna opcija je Marić, imamo varijantu s Brozovićem i spuštanje u 6-0 obranu jer to držimo logikom i toga ćemo se pridržavati. Sigurno nećemo igrati klasičnu 6-0 obranu jer Island i Norveška igraju jako dobro na 6-0 i to bi im pomoglo. Naime, oni imaju savršeno primanje, ubrzanje i igru jedan na jedan, ali mi im to nećemo dopustiti“, naglasio je izbornik.

Poteškoća s ozljedom i to koljena ima naš kapetan Marko Kopljar, no i on će kaže, stisnuti zube, pa koliko ide.

Nije u stanju u kakvom bih htio, igrat ću dok mi tijelo izdrži, ali ne tražim nikakvu ispriku. Pokazat ćemo što je istina na prvenstvu. Idemo napraviti nešto i za sad i za budućnost hrvatskog rukometa. Nismo u perfektnom stanju, ali ozljede su sastavni dio sporta. Imaju ih svi, imamo ih i mi“.

A baš zbog tog problema, nema prevelikih očekivanja u našim redovima.

Realnost je da se možemo vratiti nakon prvog kruga, a možemo igrati i finale. Na ovom Europskom prvenstvu deset reprezentacija borit će se za medalju. A što se naših igrača tiče, vjerujemo u njihovo srce i želju koja će biti izraženija od trenutnih mogućnosti“, poručio je Gobac.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara u petak protiv Bjelorusije u Katowicama, gradu na jugu Poljske.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijarukometOstali sportoviMarko KopljarŽeljko BabićZoran Gobac

Ostale Vijesti