REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Problem za Francusku: Ozlijedio se ponajbolji igrač, Gille pozvao zamjenu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.07.24. | 09:00

Njegovo neigranje predstavljalo bi golem hendikep za Karabatića i društvo

Još je nekoliko tjedana ostalo do Olimpijskih igara u Parizu, a hrvatska javnost pod povećalom će pratiti rukometni dio turnira. Izabranici Dagura Sigurdssona nadaju se minimalno prolasku u četvrtfinale, a za nešto više od toga bit će potrebno osigurati što bolju poziciju u grupnoj fazi i izbjeći dvije nemani s druge strane ždrijeba - Dansku i Francusku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A upravo su aktualni europski prvaci i olimpijski pobjednici iz Tokija - Francuzi - odlučni da Nikolu Karabatića u mirovinu isprate s četvrtim olimpijskim zlatom. No, na tom putu ispriječio im se potencijalno veliki problem. Naime, na treningu u sklopu priprema, ozlijedio se Dika Mem, najbolji igrač momčadi uz Nedima Remilija. Da situacija bude još ozbiljnija, ozlijedio je palac na šuterskoj ruci.

Snimanje je pokazalo da nije došlo do prijeloma, ali Mem će biti nekoliko dana s imobiliziranom šakom. Stoga je izbornik Guillaume Gille pozvao zamjenu te se momčadi priključio Kentin Mahe, jedna od zvijezda koje su otpale s popisa od 17 igrača koji konkuriraju za Pariz. Najzvučnije je odjeknulo to što u Pariz ne putuje lijevi vanjski Barcelone Timothey N'Guessan, a neće biti niti lijevog krila Kielcea Benoîta Kounkouda. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Dika MemFrancuska rukometna reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti