Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

PPD Zagreb treba ostati neporažen kod Aalborga, pa onda i gledati prema Skoplju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 08:15

Igrači Ivice Obrvana su optimistični uoči gostovanja u Danskoj

Pred rukometašima PPD Zagreba je ključna utakmica Lige prvaka - u srijedu s početkom u 18.45 igračima Ivice Obrvana moraju se za prolazak dalje posložiti dvije stvari: prva je uhvatiti remi ili pobjedu nad Aalborgom u gostima, a druga je poraz Elveruma u Skoplju kod Vardara. Razloga za optimizam itekako ima, pokazala je to i utakmica protiv Kiela koju su Zagrebaši na koncu tijesno izgubili.

„Prethodne tri utakmice smo odigrali dosta dobro. Pobijedili smo izuzetnu momčad Szegeda te nesretno izgubili protiv Vardara i Kiela. Još smo uvijek u igri za prolazak, gdje nam je potreban i povoljan rezultat u Skoplju. Igramo na jako zahtjevnom gostovanju protiv vodeće momčadi u našoj skupini. Biti će jako teško, međutim bilo je teško i protiv Kiela i Szegeda pa smo pokazali da im možemo parirati. Ono što bih ja želio je da ponovimo pristup i igru koju smo prikazali posljednje tri utakmice pa će i rezultat doći”, istaknuo je Obrvan.

Sandro Obranović je poručio kako je Zagrebova svlačionica svjesna težine zadatka koji ih očekuje u srijedu u Danskoj.

„Oni igraju jedan specifičan i brz rukomet te brzo završavaju svoje napade. Mislim da smo mi u hendikepu zato što imamo manju rotaciju nego inače zbog ozljede nekih važnih igrača. Ova utakmica je izgleda ispala najvažnija u sezoni jer moramo uzeti bod ili dva da bi prošli skupinu. No, premda znamo da ne ovisi sve o nama, mi se idemo gore boriti”, izjavio je Obranović.

Na sličnom tragu je i njegov suigrač Jakov Gojun.

„Bez obzira što su oni osigurali prolazak dalje, očekuje nas teška utakmica. Ove smo godine pokazali u Ligi prvaka da smo ozbiljan tim, što je i pokazala utakmica protiv Kiela, u kojoj smo imali i malo nesreće. Ali idemo se gore boriti, odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, a i ako pobijedimo ne odlučujemo sami o sebi - utakmica Vardara će odlučiti. Sportski je nadati se i boriti se i ja vjerujem u ovu momčad”, podvukao je Gojun.



Tagovi

EHF Liga prvakaPPD ZagrebIvica ObrvanJakov GojunSandro ObranovićAalborg

Ostale Vijesti