Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Povremeni hrvatski reprezentativac napušta makedonskog velikana, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.12.22. | 09:44

U siječnju 2022. je bio dio hrvatske reprezentacije, ali budući da je veći dio godine bio 'out', Horvat mu ipak nije poslao poziv za SP u Poljskoj i Švedskoj.

Nakon što mu istekne ugovor s Vardarom koji je na snazi do kraja sezone, Ante Gadža napustit će redove makedonskog velikana te će svoju karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Ime njegovog novog kluba je Al-Noor SC, što je najveći rival Al Mudara kojeg vodi bivši makedonski izbornik Zoran Kastratović.

U travnju ove godine Ante Gadža pretrpio je tešku ozljedu, potrgao je sve ligamente na koljenu te se trebao vratiti na parket početkom 2023. godine. Hrvoje Horvat na njega nije mogao računati za nadolazeći SP u Poljskoj i Švedskoj, čime sigurno nije oduševljen budući da je Gadža bio veoma dobar na Euru 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj.

Podsjetimo, Hrvatska je prošla u drugu fazu natjecanja, ali je tamo upisala poraze od Crne Gore i Danske te je remizirala s Nizozemskom. Gadža je najbolju utakmicu odigrao protiv Ukrajine kojoj je zabio tri pogotka.

Prije odlaska u Vardar, Gadža je dugo bio član Nexea (2012.-2019.), dok je u PPD-u Zagreb odradio tek jednu sezonu.


Tagovi

Ante GadžaVardarhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti