RK Zagreb
RK Zagreb

Pobjeda Zagreba u Ferlachu! U subotu u Jelkovcu s Alkaloidom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 12:18

Od zanimljivosti vezanih za ovaj susret svakako valja izdvojiti debi kružnog napadača Patryka Walczaka, ali i podatak da je Ferlach s klupe vodio bivše rukometaš Zagreba Risto Arnaudovski.

U prijateljskoj utakmici s austrijskim prvoligašem Ferlachom hrvatski su rukometni prvaci stigli do pobjede i to rezultatom 33-30 (18-15). Trener Slavko Goluža na put u Austriju poveo je 15 igrača, dok su u Zagrebu ostali rekonvalescenti Zvonimir Srna i Filip Glavaš, kao i Miloš Kos koji je na zadnjem treningu dobio udarac u koljeno, odnosno Luka Lovre Klarica koji je imao temperaturu. Dvoboj u najjužnijem gradu Austrije odigran je pred ispunjenom sportskom dvoranom u povodu 60. obljetnice osnutka ovog kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme pripalo je Golužinim dečkima, iako ne bez muke i dobrog otpora raspoloženih domaćina. To se u prvom redu odnosi na bivšeg Zagrebaša Adrijana Miličevića koji nam je zadavao dosta problema na crti, ali i desnog vanjskog Mladena Jovanovića koji je u nekoliko navrata sjajnim prodorima poentirao. Ovaj dvojac ravnomjerno je raspodijelio čak osam pogodaka u prvom dijelu.

Iako bez gola u prvom poluvremenu igrom Ferlacha dobro je rukovodio slovenski srednji bek kojeg pamtimo iz dresa našičkog Nexea – Patrik Leban. Što se Zagrepčana tiče standardno pouzdani bili su Čupić i Dibirov na krilima, svaki s po tri pogotka.

U prvom poluvremenu imali smo prilike vidjeti i premijerni gol Poljaka Patryka Walczaka, ali i dva pogotka nekada najboljeg obrambenog igrača svijeta i kapetana Jakova Gojuna. Aljaž Panjtar na golu je skupio respektabilnih sedam obrana.

Što se samo rezultata tiče valja kazati kako se 25 minuta igralo gol za gol, vodstvo se smjenjivalo čas na jednu čas na drugu stranu, da bi Zagrebaši dodali malo gasa u zadnjih pet minuta prvog poluvremena i na predah otišli s prednošću od 18:15.

Nastavak utakmice donosi i priliku trenerima da naprave određene promjene te da ravnomjerno raspodjele minutažu na ovoj utakmici. Na golu je, tako, odličan bio Matej Mandić koji je skupio devet obrana što je kombinirano s Panjtarovih sedam sjajna brojka za vratare. Yoel Cuni Morales u izostanku Klarice morao je igrati veći dio utakmice i to je iskoristio postigavši šest pogodaka. Na poziciji srednjeg vanjskog Aleks Kavčič je bio precizan četiri puta, a Karpo Sirotić dao je jedan gol manje. Pivoti su bili nešto suzdržaniji pa su tako Suholežnik, Walczak i Faljić kombinirano postigli tri pogotka.

Čupić je na desnom krilu postigao šest, a Dibirov na lijevom tri pogotka. Njihove zamjene Kraljević i Ćavar postigli su dva, odnosno jedan gol. Uz izostanke Srne i Kosa na lijevom je vanjskom bio Edin Klis koji se u strijelce upisao u tri navrata, a dva je pogotka dodao i kapetan Jakov Gojun. Dojam bi sigurno bio i bolji da nije bilo nekih objektivnih okolnosti koje nam nisu išle na ruku. U prvom redu to su izostanci stožernih igrača poput Zvonimira Srne, Miloša Kosa i Luke Lovre Klarice, a još uvijek čekamo i debi prvog desnog krila hrvatske reprezentacije Filipa Glavaša.

Ipak, najvažnija stvar na koncu je da se nitko nije ozlijedio i da se zdravi vraćamo u Zagreb. A tamo će već u subotu 26. kolovoza ugostiti makedonski Alkaloid. Taj dvoboj na rasporedu je u 18.00 sati u sportskoj dvorani srednje škole Jelkovec.

Od zanimljivosti vezanih za ovaj susret svakako valja izdvojiti debi kružnog napadača Patryka Walczaka, ali i podatak da je Ferlach s klupe vodio bivše rukometaš Zagreba Risto Arnaudovski.

SC Ferlach: Striessnig 4 obrane, Konecny 4 obrane; Knapp, Smakal, Rath 5, Pavlov 5, Kocbek 2, Jovanović 5, Pioner 2, Juranić 3, Leban 1, Miličević 6, Ebner, Schwenter, Kosta, Zechner, Sager 1

RK Zagreb: Grbavac, Panjtar 7 obrana, Mandić 9 obrana; Ćavar 1, Walczak 1, Faljić 1, Gojun 2, Klis 3, Kraljević 2, Sirotić 3, Čupić 6, Dibirov 3, Kavčić 4, Morales 6, Suholežnik 1



Tagovi

RK Zagreb

Ostale Vijesti