Pala prva žrtva za loš Euro: Francuska legenda platila otkazom

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 08:45

Iznenađujuća vijest.

Nakon što su ispali u grupnoj fazi natjecanja na minulom Europskom prvenstvu, Francuski rukometni savez odlučio je povući prvi potez. Izbornik Didier Dinart dobio je otkaz, prenosi L'Equipe, što je unatoč lošem rezultatu ipak veliko iznenađenje jer su Francuzi u posljednjih 35 godina imali tek tri izbornika.

Legendarni Daniel Costantini bio je na klupi Les Bronzesa od 1985. godine do 2001., nakon čega je klupu preuzeo Claude Onesta, vođa zlatne generacije Les Expertsa. On ih je vodio 15 godina, nakon čega je klupui preuzeo njegov učenik Didier Dinart nakon nekoliko godina u službi pomoćnika.

Ipak, u posljednjih 15-ak godina francuska javnost je navikla na najsjajnije medalje, stoga ih trenutna činjenica da nemaju niti jedan naslov pobjednika – nisu svjetski, europski ili olimpijski prvaci – nagnala je Savez na smjenu.

Njegovu funkciju privremeno će preuzeti dosadašnji pomoćnik i ime dobro poznato hrvatskim navijačima, a to je Guillaume Guille, brat legendarnog Bertranda, nekadašnjeg 'penicilina' za Ivana Balića.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Claude OnestaDaniel CostantiniFrancuska rukometna reprezentacijaGuillaume GuilleDidier Dinart

Ostale Vijesti