Pakleni ritam: Duvnjak s aerodroma otišao na utakmicu i igrao protiv Blaženka Lackovića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 16:20

Dvoboj legendarnih Hrvata.

Često se rukometaši žale na nemilosrdan ritam igranja utakmica na velikim reprezentativnim natjecanjima. No zgusnutog rasporeda nisu lišeni niti klubovi, dapače.

Već smo pisali kako je Vlado Matanović svega tri dana nakon igranja u finalu morao biti na raspolaganju treneru Gorenja Zoranu Jovičiću. U derbiju slovenskog prvenstva, desno krilo Kauboja zabilo je tri gola u pobjedi protiv Ribnice. 

Puno bolje od Matanovića nije prošao niti Domagoj Duvnjak, najbolji igrač Europskog prvenstva koji je imao veliku minutažu u oba smjera. Dule je već jučer odigrao prvu utakmicu za Kiel, a prosto je nevjerojatno da je u dvoranu stigao direktno s aerodroma. U Hrvatskoj se zadržao jako kratko, tijelo se vjerojatno nije niti približno dovoljno odmorilo od reprezentativnih napora, ali klupski je raspored surov.

Kiel je igrao pripremni dvoboj protiv drugoligaša Hamburga, a trener vodećeg kluba u Ligi prvaka - legendarni Filip Jicha - Duvnjaka je "nagradio" startom u prvoj sedmorci. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je za Hamburg nastupio Blaženko Lacković, jedan od najvažnijih kotačića hrvatske reprezentacije u pohodima na svjetsko i olimpijsko zlato te igrač koji je s Duvnjakom ostvario pregršt velikih pobjeda u kockastom dresu. Popularni Lac je 2017. pristupio Hamburgu koji je doživio finacijski kolaps i odlučio je bivšem klubu pomoći na putu oporavka i povratka na rukometnu mapu. Trenutno igraju u drugoj ligi i drže 9. mjesto od 18 momčadi. 

Za kraj spomenimo kako je Kiel uvjerljivo slavio s 34:25, a hrvatski se igrači nisu upisali u strijelce. 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)


Tagovi

Domagoj Duvnjakhrvatska rukometna reprezentacijaBlaženko LackovićKiel

Ostale Vijesti