He Canling/XINHUA
He Canling/XINHUA

Okršaj hrvatske braće hrvatsko-srpskom dvoboju, Sesvete na vatrenom krštenju kod bundesligaša

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 19:00

Kreće Europska liga - Igor Vori vodi Sesvećane na najveću utakmicu u povijesti kluba, Nexe starta protiv višestrukog prvaka Srbije na svome terenu

Nakon što je Zagreb već započeo vatreno svoju sezonu u Ligi prvaka, sada kreće i drugo EHF kontinentalno natjecanje - Europska liga. Hrvatska i tu ima predstavnike - Nexe i Sesvete. Slavonci će se boriti u skupini E s Kielom, Torrelavegom i Vojvodinom, dok Sesvećane u debitantskom nastupu čeka Flensburg, a potom Tatabanya i češka Karvina. Sesvećani će prvi započeti svoj put jer će od 18.45 gostovati kod branitelja naslova Flensburga, dok će Našičani svoju utakmicu u svome slavonskom domu igrati od 20.45. Obje utakmice možete pratiti u izravnom prijenosu na ArenaSport1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Našički Gromovi sutra dočekuju Vojvodinu u prvom kolu grupne faze EHF Europske lige. Nakon dobro odrađenog posla na otvaranju domaćeg prvenstva, došlo je vrijeme i za prvi ovosezonski europski nastup. U goste stiže Vojvodina iz Novog Sada, višestruki prvak Srbije, osvajač Kupa i Superkupa. Vrlo dobra i iskusna momčad koja je u prošloj sezoni ostvarila odličan rezultat. Uspjeli su se plasirati među 16 najboljih, a samo jedan pogodak ih je dijelio od ulaska u Top 12. Bit će to pravi izazov za Našičane, a psebnost ovog susreta bit će ogled braće Lučin – Tina na vanjskoj poziciji u Nexeu i godinu dana mlađeg Frana na vratima Vojvodine. Franu je ovo treća sezona u Novom Sadu.

“Prošle smo godine uspjeli proći prvi krug, ali smo na žalost za jedan gol ispali u drugom krugu za plasman među 12. Imamo želju i ambiciju proći skupinu, koja je jako teška i neugodna. O Kielu ne treba trošiti riječi, španjolsku Torrelavegu nekako najmanje svi spominju, a radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi koja ima svoje ambicije. Uostalom, dolaze iz Španjolske, već to je dovoljno upozorenje", rekao je Fran, prenosi, Nexe.

Dodao je:

"Što reći o Nexeu, za mene su po kvaliteti momčad u top 10 Europske lige i sigurno su favoriti, ali kao što sam rekao, imamo i mi svoje ambicije i ciljeve. Tin je godinu dana stariji od mene, tako da smo otprilike u isto vrijeme počeli trenirati rukomet. Tko će sutra biti uspješniji, ha, to vam je dvosjekli mač. Posebno što smo braća, pa se dobro poznajemo. Nismo nikada igrali jedan protiv drugoga, ali sam pogledao “milijun” njegovih utakmica. Bit će to pravo nadmudrivanje, vidjet ćemo tko će biti uspješniji.”

Najpoznatiji rukometaš novosadskog kluba iz Srbije je Petar Đorđić koji je od 2010. do 2017. igrao za Flensburg i Hamburg.

Gromovi su prvenstvenu utakmicu petog kola Premijerke odradili nešto ranije u zagrebačkoj Dubravi kako bi imali što više vremena za dobru pripremu sutrašnje utakmice. Trener Krešo Ivanković i Tin Lučin na jučerašnjem treningu nisu skrivali optimizam.

Sesvete čeka možda i najveća utakmica u povijesti kluba. U slavnoj Flens-Areni gostuju kod moćnog Flensburga. Hrvatska momčad je sigurno veliki autsajder u susretu protiv europskog velikana, ali ne žele se predati i najavili su pravu mušku utakmicu, a u pripremi su im sigurno pomogli i rezultati domaćeg prvenstva. Uzeli su dva boda i na teškom gostovanju u Trogiru, iako Zagrebu ranije nisu uspjeli parirati. S druge strane, Flensburg je bio u nizu od četiri pobjede, dok u posljednjem kolu Bundeslige nisu remizirali s Gummersbachom 29-29. Na startu nove sezone su vodeća momčad njemačkog prvenstva.

Trener Sesvećana, Igor Vori, vraća se u Njemačku, gdje je bio trener u Großwallstadtu. Vori je u svojoj dugogodišnjoj karijeri igrao za velike klubove kao što su Zagreb, Barcelona i Paris Saint-Germain, a čak je s HSV Hamburgom 2013. osvojio naslov Lige prvaka.

"Za sve moje igrače utakmica u Flensburgu bit će najveća u karijeri i veliko iskustvo", rekao je Vori. Upravo njegovo iskustvo igranja ovakvih utakmica kroz bogatu karijeru može biti ključ u eventulanom iznenađenju hrvatske momčadi, iako je Flensburg, naravno, veliki favorit susreta kao, uostalom, branitelji naslova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeEHF Liga EuropeEuropska liga rukometašaVojvodina

Ostale Vijesti