Od El Clasica ni 'El' - Omeyer i Francuska potpuno razbili Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.01.16. | 19:50

Hrvatska je odigrala jako lošu utakmicu.

Rukometni El Clasico nije donio previše neizvjesnosti. Iako je Hrvatska nakon 20 minuta zaostajala samo jedan pogodak razlike, igrom smo bili daleko lošiji od tog rezultata. Od početka utakmice nismo uspjeli postaviti obranu, Francuzi su nas probijali sa svih pozicija, ali su nas dobre napadačke role Duvnjaka i Sliškovića držale na minimalnom zaostatku. Kada su oni stali, stali smo i mi.

Već do kraja poluvremena je bilo 16:10, a u 37. minuti je prednost narasla na 10 razlike (21:11). U tom trenutku utakmica je bila gotova, do kraja se igralo samo da se utakmica završi. Naši rukometaši su bili potpuno van ritma, a Francuzi su majstorski održavali prednost, a nisu ni popuštali papučicu gasa pa je na kraju završilo 8 razlike.

Nakon sjajnih utakmica protiv Islanda i Makedonije Hrvatska je večeras potpuno razočarala. Francuska jeste bila apsolutni favorit uoči utakmice, ali mi većim dijelom utakmice nismo bili konkurentna momčad. U obrani smo bili jako loši, nije funkcioniralo ni 5-1 ni 6-0. Igralo se bez pravog kontakta, a Francuze smo zaustavljali samo isključenjima. Oni su u tim trenucima stvarali prednost, a mi smo griješili i s igračem više. Nije bilo obrana golmana pa nije bilo ni polukontri i kontri, a Francuzi su nam zabijali sa svih strana – Abalo je zabio 6 golova, Guigou 5, Narcisse, Sorhaindo i Porte po 4, Nikola i Luka Karabatić po 3, Remili i Nyokas po 1, a jednom se u listu strijelaca upisao i Thierry Omeyer koji nas je izludio s 15 obrana.

Kod naših najefikasniji Duvnjak s 5 golova. Kopljar, Horvat, Kovačević i Slišković po 3, Štrlek, Šebetić i Brozović po 2, a Karačić 1.

Hrvatska je ovim porazom ostala samo na teoretskoj mogućnosti da izbori polufinale. No, za takvo što bi nam bilo potrebno da se poklope svi rezultati do kraja natjecanja po skupinama u što je teško povjerovati da će se dogoditi. Do kraja ovog dijela natjecanja igramo još protiv domaćina Poljske.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Francuska rukometna reprezentacijahrvatska rukometna reprezentacijaThierry Omeyer

Ostale Vijesti