EXPA/ Sebastian Pucher EXPA/ Sebastian Pucher
EXPA/ Sebastian Pucher EXPA/ Sebastian Pucher

Novopečeni Kauboj seli u redove doprvaka Poljske

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 18:28

Nekoć je branio boje Austrije, no ove jeseni se ipak odlučio za Hrvatsku

Sjajne vijesti za novog reprezentativnog vrata Hrvatske! Jedan od najnovijih članova družine koju od milja zovemo Kauboji, idućeg ljeta napušta Schgaffhausen i seli u Poljsku kako bi se pridružio Wisli Plock, drugoj najboljoj momčadi poljske lige, Kako prenosi portal World Handball News, Pilipović napušta Švicarsku nakon četiri pune sezone gdje se nametnuo kao prvo ime na vratima. Uostalom sjajne obrane u Schaffhausenu su mu donijele i poziv u reprezentaciju Hrvatske.

Što se tiče rošade na klupskom planu, Pilipović će u Wisli zamijeniti Adama Morawskog koji seli u MT Melsugen. Iako će preseliti u Poljsku tek na ljeto, Pilipčović se oglasio o transferu i rekao: Nakon četiri godine u Schaffhausenu, odlučio sam se na novi sportski izazov, a upravo sam to našao u Wisli. Schaffhausen drži specijalno mjesto u mom srcu, tu su rođeni moji sinovi Marino i Luka, čime je ovo mjesto postalo i moj drugi dom”

Zanimljivo, Pilipović je prije Kauboja igrao za reprezentaciju Austrije. Njihove boje je branio do 2018. Godine, a poziv u domaću nam izabranu vrstu je stigao na temelju mjesta rođenja. Prije Schaffhausena odradio je jednu sezonu i u Nexeu iz Našica.

Što se tiče naše reprezentacije, Kristian je Kauboj tek od kraja listopada pa valja pričekati Svjetsko prvenstvo koje počinje krajem siječnja za pravi ispit na golu. Domaćini rukometnog spektakl su bi, a nas u skupini C čeka pakao. Srbija, Francuska i Ukrajina. Prve dvije ekipe idu dalje.



Tagovi

Kristian PilipovicWisla PlockSchaffhausen

Ostale Vijesti