Novi šok na Euru: Mađari svladali Island i poslali Dance doma (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.01.20. | 19:44

Nakon Francuza, još jedna velesila ekspresno ispraćena s prvenstva.

Mađarski rukometaši senzacionalno su pobijedili Island sa 24:18 i time izbacili svjetske i olimpijske prvake Dance s turnira. Njima je bila potrebna pobjeda otočana, a ovim rezultatom putuju doma

Mađarska je rano povela s 3:0 golovima Hornyaka, Balogha i Banhidija. Ali Islanđani su brzo nametnuli svoju igru i došli do vodstva, te ga održavali na tri do četiri razlike. U jednom je trenutku iznosila i pet razlike, u 25. minuti je bilo 11:6.

Samim zvukom sirene za kraj poluvremena Mađari dolaze do 9:12, te tako sami sebi daju kakvu-takvu nadu za nastavak.

Što se pokazalo i istinitim. Potpuno druga slika u drugom poluvremenu. Islanđani su postali tromiji, nemoćniji u napadu, već nakon 33. minute kad je bilo još 14:10. Na krilima pivota Banhidija i njegova četiri gola u sedam minuta dolazi do izjednačenja 15:15 u 41. minuti.

Mađari 13 minuta prije kraja dolaze do vodstva. U 50. minuti poveli su 19:17, a na tribinama su danski navijači i navijačice, koji su činili veliku većinu publike u dvorani u Malmou, bili ti koje je ovaj preokret dovodio do očaja.

Nakon Banhidija, stvar je u ruke preuzeo Zoltan Szita, koji s tri gola u pet minuta postavlja 21:17 u 53. minuti.

Nevjerojatna je činjenica da Islanđani nisu u drugom poluvremenu postigli niti jedan gol s krila, no kako je danas mađarski golman branio, to ne čudi. Sva četiri sedmerca Islanđana je obranio.

Potpuno su se Islanđani raspali u drugom poluvremenu i zabili svega šest golova u drugih 30 minuta.

(foto: EHF)

 


Tagovi

rukometdanska rukometna reprezentacijaIslandska nogometna reprezentacijamađarska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti