Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Novi odlazak: Još jedan Zagrebaš u dresu njemačkog drugolišaga!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 16:39

Zagreb za sada najavljuje samo odlaske...

Nakon što se prije tjedan dana doznalo da mađarski reprezentativac Csaba Leimeter prelazi iz PDD Zagreba u Gale iz Balingena, direktor njmačkog kluba, Wolfgang Strobel je najavio da Leimeter neće doći sam. Uz njega će dvije godine dres Gala nositi pivot i aktualni hrvatski reprezentativac Nikola Grahovac, također iz redova Zagreba. Grahovac će zamijeniti drugog Hrvata, Kristiana Bećirija, povremenog hrvatskog reprezentativca u dresu njemačkog drugoligaša koji cilja iduću sezonu igrati u najboljem razredu njemačkog rukometa.

Stasiti 24-godišnji pivot Zagreba je bio dio hrvatske reprezentacije na prošlom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Dvometraš od 2017. igra u Prvoj hrvatskoj ligi, a od 2020. igra za Zagreb.

"Vjerujem da mogu pomoći momčadi da ostvari svoje ciljeve i ciljeve trenera, jako sam sretan što sam u Balingenu za nekoliko mjeseci i nadam se da ćemo se tada vidjeti u prvoj ligi" rekao je Nikola nakon potpisa ugovora.

“Dugo smo promatrali Nikolu. Jako se dobro razvio. Fizički je vrlo jak, može jako dobro markirati i može vrlo dobro držati pozicije u prednjem dijelu prostora. On će nam sigurno pomoći”, rekao je trener HBW-a Jens Bürkle, također vrlo zadovoljan što je transfer uspio.

Wolfgang Strobel je uz najavu novog potpisa najavio i da Kristian Bećiri, još jedan Hrvat, na ljeto napušta klub.

“Željeli bismo mu puno zahvaliti na vremenu koje je proveo u HBW-u. Pomogao nam je u teškoj situaciji prije dvije godine,” rekao je generalni direktor HBW-a. (eg)


Tagovi

Nikola GrahovacPPD ZagrebBundesliga2. Bundesliga

Ostale Vijesti