Jozo Čabraja /Kolektiff images
Jozo Čabraja /Kolektiff images

Nikolić: „Ostali smo bez Dibirova, to ćemo teško nadomjestiti“, Klarica: „Nismo još potonuli“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 14:32

Zagrebaši pružaju solidne partije, ali do bodova teško dolaze

Nakon dvije domaće utakmice s Pick Szegedom i Barcelonom, rukometaši Zagreba svoju europsku priču nastavljaju kazivati na gostujućim terenima. Već u srijedu, 23. listopada najbolji će hrvatski rukometaši gostovati kod francuskog viceprvaka Nantesa. Početak tog dvoboja na rasporedu je u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva dana uoči utakmice s Francuzima, utakmicu su, kao i onu s Barcelonom, najavili trener Andrija Nikolić te njegov igrač Luka Lovre Klarica.

„Nantes je jedna odlična momčad koja trenutno drži drugu poziciju u francuskom prvenstvu, ali i drugu poziciju u našoj skupini Lige prvaka što govori i o tome da su sjajno ušli u sezonu. Čvrsti su u obrani, brzi u tranziciji i napadu i uz sjajan rezultat igraju i dopadljiv rukomet. Što se nas, pak, tiče imamo stalno nekih problema sa sitnim i manje sitnim ozljedama. Uz od ranije ozlijeđene Faljića, Kraljevića i Čavara, sada smo ostali i bez Timura Dibirova kojega je jako teško nadomjestiti. Ipak, vjerujem da ćemo kao kolektiv pronaći neko rješenje i da će igrači koji će uskočiti uspješno odraditi svoje role. Nantes jest favorit, ali mi svakako ne idemo tamo s bijelom zastavom", rekao je Nikolić, a Luka Lovre Klarica slično razmišlja:

„Čeka nas gostovanje kod jedne vrhunske momčadi koja je odlično otvorila ovogodišnju Ligu prvaka. Osvojili su šest bodova, igraju jako dobro i s razlogom imaju vrlo visoke ambicije. Odlični su kao ekipa, ali ako nekoga treba izdvojiti onda je to njihov srednji vanjski Aymeric Minne preko kojega kreće većina njihovih akcija i koji je podjednako opasan kao razigravač i kao strijelac, a pritom čovjek igra i u fazi obrane. Ono što je fascinantno kod njega jest to što i nakon 60 minuta igranja u oba pravca djeluje kao da se nije niti umorio. Što se nas tiče vjerujemo da se možemo pokazati u pravom svjetlu i da će se i nas nešto pitati u toj utakmici. Unatoč porazima od Szegeda i Barcelone potonuli nismo i još uvijek imamo i želju i ambiciju ponoviti prošlogodišnji rezultat i izboriti plasman u eliminacijski dio Lige prvaka. Želimo se dignuti i želimo se vratiti s bodom ili dva iz Nantes. Čast njima, ali nakon što smo ih dobro analizirali mišljenja sam da im se možemo suprotstaviti.“

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Andrija NikolićTimur DibirovLuka Lovre KlaricaRK Zagreb

Ostale Vijesti