Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nikolić: “Na njihovu trku trebamo odgovoriti disciplinom”; Kos: “Izbjeći tehničke greške”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 11:54

Dvoboj je na rasporedu u srijedu, 25. rujna s početkom u 18.45 sati (Arenasport).

Rukometaši Zagreba, nakon fantastične pobjede nad Aalborgom u Areni Zagreb, kreću u Norvešku gdje ih čeka utakmica 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka protiv norveškog prvaka Kolstada, a trener Andrija Nikolić ističe kako njegovi igrači i u toj utkmici moraju biti na visokoj razini.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Kolstad je odlična momčad, trkački jako moćna. Lani smo s njim imali odličan rezultat u dva navrata, ali to treba zaboraviti jer ovo je nova sezona i potpuno nova priča. Mislim da ćemo u srijedu opet morati biti na jako visokom nivou ako se želimo iz Norveške vratiti s bodom ili dva", rekao je Nikolić. 

"Kao i lani, njihov je glavni forte trka i to je nešto s čim moramo računati. Naš odgovor na to kao i protiv Aalborga mora biti maksimalna disciplina u napadu i jaki povratak u obranu. Što se njihove ekipe tiče možemo reći da je u odnosu na prošlu sezonu bilo nekoliko promjena u samom kadru, ali stil igre se nije mijenjao. Vjerujem da će oni biti dodatno motivirani da nam uzvrate za dva poraza koja smo im nanijeli prošle sezone, ali mislim da i nama treba biti motiv prilika da pokažemo kako to nije bilo slučajno i kako sjajan lanjski rezultat također nije bio slučajan. Što se nas tiče imamo nekih sitnih ozljeda, ali vjerujem kako ćemo biti spremni do same utakmice u Trondheimu i kako će svi biti na raspolaganju“, dodao je.

Igrač Miloš Kos smatra da se on i suigrači protiv Kolstada moraju postaviti kao i protiv Aalborga.

"Očekujem da nastavimo u ritmu u kojem smo bili protiv Aalborga u Areni. Način na koji smo igrali s Dancima treba nam biti nit vodilja. Vjerujem da smo spremni i fizički i mentalno da budemo na pravoj razini u Trondheimu. Što se njih tiče mislim da znamo što možemo očekivati. Promijenili su par igrača u odnosu na lani, ali konstrukcija momčadi i način igranja ostao je isti. Tipično skandinavski puno trče, igraju brzi rukomet i uvijek igraju na gol više. Stabilni napadi bez puno tehničkih grešaka su ono što je naš zadatak i ako u tome uspijemo onda mislim i vjerujem da se imamo čemu nadati u Norveškoj", kazao je Kos.


(Hina)



Tagovi

Andrija NikolićMiloš KosRK ZagrebRukometna Liga prvakaEHF Liga prvaka

Ostale Vijesti