Nikola Karabatić najbolji rukometaš svijeta!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 25.02.15. | 18:43

Nikola Karabatić najbolji je rukometaš svijeta u 2014. godini, objavio je danas IHF nakon izbrojanih glasova stručnjaka, navijača i novinara.

U izboru je svoj glas dalo čak 55 tisuća navijača iz cijelog svijeta, a Nikola Karabatić je dobio 33.7% glasova i po drugi puta nakon 2007. osvojio titulu najboljeg rukometaša svijeta. Danac Mikkel Hansen završio je drugi s 21% glasova, a francuski vratar Thierry Omeyer kao treći s 19.5% glasova. Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak, koji je nagradu osvojio godinu ranije, nije imao šansi u ovogodišnjem izboru i zajedno sa Španjolcem Joanom Canellasom zadovoljstvo može pronaći u plasmanu među pet najboljih.

Karabatić je prije manje od mjesec dana s Francuskom osvojio naslov svjetskog prvaka na SP-u u Kataru, gdje je uvršten i u idealnu momčad turnira. Iza njega je i uspješna godina na klupskom nivou, u dresu Barcelone. Osim Karabatića, po dva puta ovu nagradu osvajali su samo Ivano Balić (2003. i 2006.), te Talant Dušebajev.

IHF je objavio i da je Brazilka Eduarda Amorim najbolja svjetska rukometašica u 2014. godini s 35.2% glasova. Druga je Rumunjka Cristina Neagu s 25.8% glasova, a treća Heide Loke sa 16.8% glasova.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Nikola KarabatićMikkel HansenThierry OmeyerDomagoj DuvnjakIHFrukomet

Ostale Vijesti