Nikola Karabatić golom u zadnjoj sekundi donio Francuzima broncu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 16:16

Kakva drama!

To mogu samo Francuzi! U posljednjoj sekundi utakmice protiv Njemačke Nikola Karabatić iz kontranapada je postigao gol za 25:25 i brončanu medalju francuske reprezentacije. Tako je na ludi način završena luda utakmica s ludom završnicom. Iako su se borili za 'utješnu nagradu', Njemačka i Francuska su odigrali sjajnu utakmicu.

Prvo poluvrijeme pripalo je Njemačkoj. Igrali su puno bolje u napadu, a svojom čvrstom obranom nisu Francuzima dopustili više od 9 golova u 30 minuta. Kako su oni postigli 13, imali su lijepih 'plus 4' na poluvremenu. No, u nastavku su se Francuzi vratili u utakmicu.

Počeli su igrati puno bolje u napadu, brzo su anulirali prednost, a prije 40. minute došli i u vodstvo (15:14). Nakon toga se praktično igralo gol za gol, Francuzi su održavali minimalnu prednost koja je išla i na dva pogotka razlike, ali više od toga nije išlo. Njemačka se odbijala predati, a s egalom se ušlo i u samu završnicu utakmice.

Dvije minute prije kraja Abalo je izborio sedmerac i isključenje neopreznog Gensheimera koji je bio u prostoru, ali je ipak prestrogo isključen. Mahe je bio siguran sa sedam metara, a na drugoj strani su suci Nijemcima poklonili jedan sedmerac kojeg je realizirao Musche. U posljednjoj minuti Francuzi su imali napad za pobjedu, no nisu ga dobro odigrali pa su Nijemci imali loptu nekih 15-ak sekundi do kraja. Musche je vodio loptu, te umjesto na slobodnog igrača na desnoj strani, pokušao je dodati na crtu. To je presjekao Abalo, dodao Guigouu koji je uposlio Karabatića. Ponajbolji rukometaš svih vremena iskoristio je činjenicu da je Heinevetter bio nešto lošije postavljen te u posljednjoj sekundi utakmice postigao gol vrijedan bronce.

Kentin Mahe je sa 7 golova bio najefikasniji igrač Francuske, a Timothey N Guessan, Luc Abalo i Ludovic Fabregas su dodali po 3. Nijemce je sa 7 golova predvodio Uwe Gensheimer, a Paul Drux je dodao 4.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometunjemačka rukometna reprezentacijaFrancuska rukometna reprezentacijaNikola Karabatić

Ostale Vijesti