Tom Weller/DPA
Tom Weller/DPA

Nexe remizirao s Gorenjem u Velenju, Kuzmanović skupio 15 obrana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 21:05

Štrlek je bio najbolji strijelac gostiju s četiri pogotka

Rukometaši našičkog Nexea odigrali su protiv slovenskog Gorenja 27-27 (13-15) na gostovanju u Velenju, u utakmici 2. kola skupine 2 glavne runde Europske lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Manuel Štrlek je s četiri pogotka bio najbolji strijelac hrvatskog doprvaka, dok su po tri gola postigli Aleksandar Bakić, Luka Moslavac, Adir Cohen i Fahrudin Melić. Vratar Dominik Kuzmanović je imao 15 obrana.

Najbolji strijelci Gorenja bili su Tilen Sokolić i Peter Šiško sa po šest pogodaka, a pet je postigao Ibrahim Haseljić. Vratar Matevž Skok je obranio 11 šutova.

Našičani, koje je u ovoj utakmici vodio klupski savjetnik Kasim Kamenica, odlično su otvorili utakmicu i već u 10. minuti imali pet pogodaka prednosti (6-1). No, domaća momčad je već u 18. minuti uspjela izjednačiti (8-8). Bolju igru u drugoj polovici prvog poluvremena Gorenje je okrunilo vodstvom 15-13, s kojim je domaća momčad ušla u drugo poluvrijeme.

Serijom 4-0 na početku drugog dijela rukometaši Nexea su opet došli do vodstva (17-15) i tu su prednost održavali do pred kraj utakmice. Gosti su imali 26-24 u 55. minuti, ali su u 58. domaći izjednačili na 26-26. Predrag Vejin je pogodio za vodstvo Našičana 27-26, ali je Haseljić izjednačio na 27-27.

Vratar Gorenja Skok zaustavio je u zadnjoj minuti šut Manuela Štrleka te omogućio svojoj momčadi napad za pobjedu. Ipak, obrana Nexea je izdržala i nije dopustila šut prema Kuzmanoviću do isteka vremena pa su osvojili bod.

U drugoj utakmici u skupini Skjern je slavio s 29-27 na gostovanju kod Saevehofa i sa šest bodova preuzeo prvo mjesto na ljestvici. Nexe je s pet bodova na drugom mjestu. Saevehof je treći s tri boda, a na začelju je Gorenje s dva boda.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu 27. veljače, Nexe će ugostiti Gorenje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeGorenje VelenjeManuel Štrlek

Ostale Vijesti