RK Nexe
RK Nexe

Nexe nastavlja europski put: "Favoriti smo protiv svakoga u Našicama!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 13:58

IK Sävehof otvaraju skupinu II kao lideri s tri boda, a situacija u skupini III potpuno je izjednačena jer sve četiri momčadi počinju s dva boda

Prve utakmice Glavnog kruga EHF Europske lige u koji kreće 16 momčadi bit će odigrane večeras. Nexeov prvi protivnik u utorak u Našicama bit će švedski IK Sävehof, uvjerljivo najmlađa momčad s prosjekom godina 21,3. IK Sävehof otvaraju skupinu II kao lideri s tri boda, a situacija u skupini III potpuno je izjednačena jer sve četiri momčadi počinju s dva boda. U skupini su uz njih i Našičane još Skjern Håndbold i Gorenje Velenje.

"Ovo je jako bitna utakmica za nas, Sävehof je u drugu fazu natjecanja prenio tri boda, a mi dva, tako da si ne bismo trebali dopustiti kiks. Znamo da su oni ekipa koja jako puno trči pa ćemo morati biti vrlo agresivni u obrani, maksimalno skoncentrirani i ne raditi previše tehničkih grešaka. Mislim da smo protiv svih ekipa u ovoj grupi favoriti u Našicama, ali to naravno moramo pokazati i na terenu. Siguran sam da će utakmica biti zanimljiva, brza, s puno postinutih pogodaka", rekao je Manuel Štrlek pa dodao:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da u toj utakmici uz podršku naših navijača možemo pobijediti. Nećemo biti kompletni, imamo nešto povrijeđenih i bolesnih igrača, no to je sastavni dio sporta. Najvažnije je da oni igrači koji u utorak budu istrčali na teren daju svoj maksimum od prve do zadnje minute i „poginu“ na terenu.“

„Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu osmine finala Kupa u Kutini. Ekipa je odlično reagirala od samog početka i unatoč dosta problema oko slaganja momčadi, pristup je bio upravo onakav kakav i treba biti. Odmah smo se okrenuli pripremi za utakmicu u utorak, u goste nam stiže Sävehof, baš klasična skandinavska momčad", rekao je Branko Tamše pa dodao:

"Ekipa koja je strašno brza u tranziciji, pri tome mislim i na individualnu tranziciiju posebno njihovih krila u kontrama i polukontrama, ali i na ekipnu. To je odlika koja ih krasi, a uz to imaju i izvrsnu kombinatoriku i jako brz protok lopte u napadu. Morat ćemo ih, figurativno rečeno “najprije uhvatiti”, a nakon toga i čvrstom igrom u obrani “istući” i natjerati na greške. To će zahtijevati izuzetnu discipliniranost, posebice u napadu jer svaka greška i poklonjena lopta bit će kažnjena brzom kontrom i lakim golovima. Šveđani često vole igrati 7 na 6, posebice kad su u rezultatskom deficitu tako da se spremamo i na tu varijantu. Naravno da i oni imaju svojih slabosti i mana koje ćemo pokušati iskoristiti, nastojat ćemo i mi njima „trčati u leđa“ jer dosta mijenjaju u obrani pa se i to može iskoristiti. Imamo dosta problema s povrijeđenim i bolesnim igračima, ali nećemo kukati, dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu dobijemo. Igramo na svom terenu, siguran sam da će tribine biti pune i da će naši navijači opet biti ogromna podrška dečkima.”

Zanimljivo je da se u drugi krug natjecanja nije plasirala niti jedna od tri španjolske momčadi koje su započele natjecanje. REBI Balonmano Cuenca i BM Logroño La Rioja ispali su u susretima u skupini, a prošlogodišnji finalisti Fraikin BM Granollers zaustavljeni su već u pretkolu. U nastavak natjecanja samo su dva kluba uspjela prenijeti maksimalna četiri boda:TSV Hannover-Burgdorf u skupini I, te branitelj naslova Füchse Berlin u skupini IV. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manuel ŠtrlekBranko TamšeRK Nexe

Ostale Vijesti