Nesuđeni hrvatski izbornik s najskupljom momčadi svijeta gostuje u Zagrebu: Spremni smo za velike stvari!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.02.16. | 14:03

Rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb sutra u 11. kolu Lige prvaka stiže najbogatija momčad svijeta - francuski Paris Saint-Germain.

 

Parižane predvodi jedan od najboljih igrača u povijesti rukometa Nikola Karabatić, a uz njega su tu još i vrhunska vratarska veteranska hobotnica Thierry Omeyer, kao i još nekolicina vanserijskih igrača poput Mikkela Hansena, Daniela Narcissa, Luca Abaloa, koje uspješno vodi Zvonimir Noka Serdarušić.

Iako se nagađalo kako bi mogao postati novi hrvatski izbornik i naslijediti Slavka Golužu, ovaj 65-godišnji Mostarac je u lipnju 2015. godine odlučio ipak preuzeti klupu najbogatijeg kluba na svijetu. Njegov dolazak je uostalom bio i uvjet da Karabatić u ljeto prošle godine dres Barcelone zamijeni onim PSG-a.

I to ne bez razloga jer pariškom klubu, s unosnim katarskim investicijama, ne želi biti samo najbogatiji, želi postati i najbolji. I zasad mu dobro ide. Prošle sezone je osvojio naslov francuskog prvaka te Kup, a ove sezone je u vitrinu već pospremio Trophée des Champions. Vodeća je momčad francuskog prvenstva i ove sezone s 12 pobjeda i tek jednim porazom u 13 utakmica.

Što se Lige prvaka tiče, u najelitnijem europskom klupskom natjecanju Nokini momci su ostvarili tek dva poraza. Bodove su prosuli protiv Veszprema i na otvaranju Lige prvaka od Flensburga i nisu bez razloga na kraju kalendarske godine izdvojeni na prvom mjestu među deset klubova koji su prema mišljenju službene stranice EHF Lige prvaka, kao momčad koja je u dosadašnjem dijelu sezone najviše pokazala, ponajviše što se kvalitete utakmica tiče.

Naravno, ne zaboravljaju se dva relativno teška poraza od Veszprema 28:20 te Flensburga 39:32, ali Parižani pravo lice tek trebaju pokazati i očekuje se da izbore završnicu Lige prvaka i bore se za naslov klupskog prvaka Europe.

Trenutno su drugi u Zagrebovoj skupini, a dojam je da se Karabatić i društvo tek zahuktavaju. Mi se nekako nadamo da će ih Zagreb nekako uspjeti zaustaviti, no vidjet ćemo sutra je li neočekivano ispadanje iz borbe za medalju na nedavno završenom prvenstvu u Poljskoj ostavilo traga na Karabatiću, Omeyeru i ostalim francuskim reprezentativcima. Ili će možda biti dodatno motivirani. Jer ne treba previše ponavljati kako je Hrvatska senzacionalnom pobjedom nad domaćinom poslala Francuze kući.

Noka je marljivo pripremao svoju momčad za nastavak klupskih uzbuđenja, a u nedavnom je intervjuu za službene klupske stranice istaknuo kako su ove sezone mnoge iznenadili.

Mislim da dosta ljudi nije očekivalo vidjeti nas na ovoj razini u Ligi prvaka. Kada pogledate naše rezultate, u usporedbi s ostalim momčadima u skupini, poput Veszprema, Flensburga i Kiela, mislim da smo prilično dobro sve odradili. Naravno da postoji još stvari koje moramo poboljšati i u čemu možemo napredovati. Ali iznad svega, mi smo ispred svojih protivnika i hoćemo li završiti kao prvi u skupini će ponajprije ovisiti o našim pobjedama“.

Mnogi njegovu momčad svrstavaju u krug favorita za plasman na Final Four, pa i da može otići do kraja.

Neovisno o tome hoće li to biti francusko prvenstvo ili Liga prvaka, moja je momčad pokazala da je spremna za velike stvari“, kazao je Serdarušić, ali i naglasio:

Treba znati i da mi također možemo lako izgubiti, kao protiv Flensburga u prvoj utakmici grupne faze, ali kao što sam rekao kada sam došao ovdje, mislim da je ova momčad sposobna izboriti mjesto među četiri najbolje momčadi u Europi“.

A onda?

Kad jednom dođemo na završni turnir, reći ću vam imamo li šanse osvojiti Ligu prvaka, ali prvo se trebamo izboriti za mjesto tamo“.

Ako sve bude prema planu i ako momčad nastavi u sjajnom ritmu, s obzirom da je ove sezone u svim natjecanjima zabilježila samo tri poraza, u plasman među Top četiri ne treba sumnjati, neovisno o tome što ćemo sutra zdušno navijati za naše Zagrebaše.

Trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović nije bez razloga nakon teškog poraza u prvom ovosezonskom srazu između ove dvije momčadi i poraza Zagreba 34:23 u Parizu, u četvrtom kolu skupine A, rekao da su Zagrebova realnost ipak utakmice sa slabijim protivnicima poput Celja i Wisle s kojima će se boriti za prolazak u osminu finala.

Sutra protiv francuskog stroja i Nokinih momaka, treba odigrati hrabro i sa srcem, pa što bude. Sjetimo se samo Poljske jer čuda su moguća. Neka se zaustave Hansen i Karabatić, Omeyer ne razbrani i moglo bi biti svega. Arena je već rasprodana, pa jedno je sigurno, Zagrebaši će se pokušati pobrinuti da barem malo poremete planove Parižanima.

Mislim da smo već dosegnuli svoj apsolutni maksimum. Mislim da smo dosta napredovali od početka sezone, ali možemo još i bolje od toga. Možemo unijeti još malo noviteta u obrani, primjerice... Moramo nastaviti raditi“, poručio je u siječnju Serdarušić.

Sada, mjesec dana kasnije, nestrpljivo iščekujemo da vidimo što su pripremili za čvrstu obranu Zagreba, brze kontre i polukontre, raspoloženog Stevanovića te Ivića koji je na 'čekanju', oporavljenog Pavlovića, Mandalinića, Josipa Valčića, Šušnja pa Horvata, Kovačevića i Šebetića, koji su se u Zagreb vratili s europskom broncom oko vrata i napunjeni samopouzdanjem.

Igrat ćemo drsko i bezobrazno. Moramo im pokazati da nisu došli u Zagreb na izlet i da će se za svaki pogodak morati jako potruditi“, poručio je Vujović. Pa neka tako i bude!

Utakmica 11. kola skupine A Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a u rasprodanoj Areni koju će napuniti više od 15.000 navijača, na rasporedu je sutra, s početkom u 18:45.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebEHFEHF Liga prvakarukometrukometni klub PSGPSG rukometZvonimir Noka Serdarušić

Ostale Vijesti