REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Napipavanje snaga: Nijemci slavili protiv Bjelorusije nakon groznog ulaska u susret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 19:49

Susretom Njemačke i Bjelorusije otvoreno je natjecanje u skupini D Europskog rukometnog prvenstva.

Alfred Gislason, trener njemačke rukometne reprezentacije je ušao u ovo natjecanje sa sličnim premisama kao i naš Hrvoje Horvat, htio je dati šansu mladima. Primjerice, danas je na gol za rukometni Elf stao mladi 23-godišnji Till Klimpke.

Kako se pokazalo, ta ga je odluka skoro stajala pobjede. Njemačka je otvorila prvenstvo uz pet golova zaostatka protiv Bjelorusa, no vrlo brzo je sve sjelo na svoje mjesto, Njemačka je otvorila prvenstvo pobjedom, konačni rezultat 33:29.

Nakon velike serije Bjelorusije na samom početku susreta, izbornik Gislason je bio primoran na promjenu, ušao je standardni Andreas Wolff. To se pokazalo kao pun pogodak, vratar koji brani za Kielce je zatvorio seriju gostiju u dvorani Ondrej Nepala Areni u Bratislavi i tako otvorio preokret.

Uslijedio je nešto mirniji period susreta gdje smo gledali tempo “pogodak-za-pogodak” uz sjajno raspoloženog Kai Hafnera, kasnije i igrača utakmice. Nijemci su imali minus sve do 17. minute susreta, kada je Vailupau zabio gol iz sedmerca nakon čega je uslijedila velika 5-0 serija i prvo vodstvo Njemačke (11:10). Utakmica je polako krenula na njihov mlin, održavali su gol ili dva prednosti sve do poluvremena.

Kod Bjelorusa je najpreczniji bio Karalek, uz sigurno izvođenje sedmeraca, što je jedini razlog zašto su današnji autsajderi ostali u igri sve do drugog poluvremena. Na odmor se otišlo s minimalnih +1 Bjelorusa (17:18)

U drugom dijelu, napokon ono što se očekivalo. Jedna od najuspješnijih rukometnih nacija svijeta je zaigrala odlučno, zabijali su u prosjeku dva ili čak tri pogotka na jedan Bjelorusa čime je njihova prednost polako rasla.

Na kraju se sve zaustavilo na konačnih 33:29. Bjelorusija nije imala pretjerane šanse, čvrsta obrana je u principu njihovo jedino oružje, čim su Nijemci pronašli pukotine, utakmica je bila gotova.

Sad se čeka odgovor Austrije i Poljske, njihov susret počinje u 20:30

EHF EURO 2022, 1.kolo

Njemačka – Bjelorusija 33:29

Austrija – Poljska 31:36

Portugal – Island 24:28



Tagovi

Njemačkabjeloruska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti