Goran Stanzl / Pixsell
Goran Stanzl / Pixsell

Nakon Štrleka, Nexe doveo još jedno poznato ime iz hrvatske reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 17:31

Treće veliko pojačanje za Našičane.

Manje od tjedan dana ostalo je igračima Nexea prije početka sezone. Trener Branko Tamše zakazao je okupljanje i početak priprema za novu sezonu u srijedu 2. kolovoza, kada će se popularni Gromovi okupiti i krenuti s treninzima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi dio priprema bit će odrađen u Našicama kombiniranim treninzima u dvorani, Velikom parku i teretani Fitness kluba NAC, a prvu pripremnu utakmicu našička će ekipa odigrati već u srijedu, 9. kolovoza protiv vinkovačke Bjelin Spačve. U petak 11. kolovoza Gromovi će u susjednoj Mađarskoj odigrati pripremnu utakmicu protiv Telekom Veszprema, a nakon toga se kompletna ekipa i stručni stožer sele u susjednu Sloveniju, u Velenje, gdje će biti nastavljene pripreme uz odigravanje trening utakmica i odigravanje turnira u Novom Mestu.

I dok igrači „sitno broje” do početka priprema, Uprava kluba i stručni stožer odradili su još jedan dobar posao. Od iduće sezone klupske će boje braniti Lovro Jotić, 28-godišnji povremeni reprezentativac Hrvatske koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, a u Našice stiže iz najjače lige na svijetu gdje je proveo posljednje dvije sezone u Leipzigu. Prije toga Jotić je u dva navrata igrao za PPD Zagreb, Vardar 1961 i Eurofarm Pelister, danski Aalborg, te Umag, Zamet i Dubravu.

"Pa sve se zapravo dogodilo vrlo brzo, u svega nekoliko dana. Nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem i predsjednikom Josipom Ergovićem, nisam previše oklijevao s donošenjem odluke i zapravo se jako veselim dolasku. Nakon dvije godine provedene u Bundesligi, što je za mene prije svega bila ogromna čast i vrhunsko iskustvo, tijekom ljeta sam tražio klub u kojemu bih nastavio karijeru i mislim da je Nexe u ovom trenutku za mene najbolja opcija", rekao je Jotić za službenu klupsku stranicu pa dodao:

"Igrao sam nekoliko puta protiv njih sa Zagrebom, Vardarom i Pelisterom tako da jako dobro znam o kakvom je klubu riječ i kakav posao rade Uprava i stručni stožer. Iz godine u godinu se dižu na višu razinu, što potvrđuje i nastup na završnom turniru EHF Europske lige u Lisabonu. To je ogroman rezultat i najbolji pokazatelj u kojem smjeru ide klub i to mi se jako sviđa. Nakon prošle sezone otišlo je dosta igrača, ali u isto vrijeme su dovedeni novi, veselim se što uz mene dolaze i Manuel Štrlek i Marko Bezjak, a znam i dosta drugih igrača, tako da će prilagodba na novu ekipu biti najmanji problem."

Jotić je hrvatskoj javnosti postao poznatiji nakon što je za seniorsku reprezentaciju debitirao na Svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj. Godinu potom nije se našao na spisku Line Červara za EP u Hrvatskoj, ali se među Kauboje vratio na SP-u u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine. Hrvatska je tu zauzela šesto mjesto, a Jotić je u drugoj fazi zamijenio ozlijeđenog Luku Cindrića. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeLovro Jotić

Ostale Vijesti