REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Najveći svih vremena odlazi u mirovinu: Nikola Karabatić najavio kraj karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 09:20

Karijeru će završiti s navršenih 40 godina.

Rukometaš koji je, uz Thierryja Omeyera najviše puta "uzeo mjeru" hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji - Nikola Karabatić - najavio je odlazak u zasluženu mirovinu. Započeo je pripreme za svoju posljednju sezonu, a završit će je nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Grad je to u kojem Karabatić zarađuje rukometni kruh igrajući za PSG. U dresu Svetaca je od 2015. godine i tu će staviti točku na i velike karijere.

"Danas počinjem posljednju sezonu. Radostan sam jer ću posljednji puta moći uživati u jednistvenoj atmosferi francuskih i europskih dvorana, da igram i borim se zajedno sa svojim suigračima, da osvojom još trofeja prije nego što zatvorim knjigu svoje karijere", napisao je Karabatić u pripćenju.

A knjiga njegove karijere doista je trofejna. Legendarni Karabatić na domaćem će terenu pokušati osvojiti nevjerojatno četvrto olimpijsko zlato, a pored toga ima četiri naslova svjetskog prvaka i tri europska naslova u dresu Francuske. Sveukupno - nestvarnih 11 velikih reprezentativnih naslova, a u svakom je bio ključni igrač Francuske. Pored toga, Karabatić ima jedno olimpijsko i svjetsko srebro, kao i po dvije bronce sa svjetskih i europskih prvenstava. Uz to, u svoje je vitrine tri puta pospremio naslov klupskog prvaka Europe, dok ga je IHF tri puta proglasio najboljim igračem godine, po čemu je, uz Mikkela Hansena rekorder. Najveći svih vremena, nema nikakve dvojbe.

Za kraj spomenimo kako je Nikola Karabatić profesionalnu karijeru započeo 2000. godine u Montpellieru, za koji je dva puta nastupao u karijeri, a u međuvremenu je igrao i za Kiel i Barcelonu, odnosno za PSG od 2015. godine. Za reprezentaciju Francuske ima 335 nastupa, uz 1255 postignutih golova. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola KarabatićFrancuska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti