MARKO DJURICA/Action Images
MARKO DJURICA/Action Images

Najveći na posustaje: Nikola Karabatić riješio klupsko pitanje za sljedeću sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 08:53

37-godišnji Francuz hrvatsko - srpskog podrijetla je posljednjih šest godina član PSG-a.

Jednog dana o njemu će se pričati kao ponajboljem rukometašu svih vremena, a da je na dobrom tragu da to postane, vidjelo se još prije nešto manje od 20-ak godina kad je prvi put debitirao za Tricolore.

Iako je njegov lik i ne toliko omiljen u Lijepoj našoj, veličini se uvijek treba nakloniti pa tako nema nikakve sumnje da je Nikola Karabatić jedan od onih igrača koji zaslužuju najdublji mogući naklon.

37-godišnji srednji vanjski je osvojio sve što se osvojiti moglo. I to doslovno. Tri olimpijska zlata, četiri Svjetska prvenstva, tri Europska prvenstva, tri nagrade za najboljeg igrača svijeta… Nikola Karabatić osvojio je sve!

U karijeri je igrao za Montpellier, Kiel, Pays d'Aix i Barcelonu, a od 2015. godine je član, a samim time naravno i okosnica, francuskog PSG-a.

Karabatić je ovog ljeta trebao ostati bez kluba budući da je ušao u posljednju godinu ugovora, ali iz PSG-a su reagirali i prije polovice sezone s ponajboljim rukometašem svih vremena dogovorili nastavak suradnje. Karabatić tako ipak ostaje u PSG-u još godinu dana…

„Jako sam sretan što nastavljam biti igrač PSG-a i sljedeće sezone. Posljednjih godina sam se još više vezao za klub. Zahvaljujući stručnom stožeru, ponovno sam na parketu. Želim nastaviti uživati u rastu ovog kluba i nastaviti s pobjedama“, kratko i jasno poručio je Karabatić.

„Mi u klubu smo jako ponosni kad vidimo da je Nikola odlučio ostati i da će nastaviti nositi na klupske boje. Upisao je svoje ime u Panteon ovog sporta osvojivši treće zlato na Olimpijskim igrama, malo je sportaša koji takve stvari uspiju ostvariti. Njegov talent, iskustvo i odlučnost će nastaviti biti primjer svim igračima PSG-a. Nikola je postavio ljestvicu visoko, a kad imamo njega u momčadi, možemo nastaviti biti ambiciozni i pucati na sam vrh rukometa“, zaključio je sportski direktor kluba, Jean – Claude Blanc.


Tagovi

Luka KarabatićNikola KarabatićPSG rukometPSG

Ostale Vijesti