Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Najbolji strijelac Gorenja prvo pojačanje Plinara u 2022. godini

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 12:45

Uprava je dovela zamjenu za Mateja Hrstića.

Aleks Kavčič napustio je redove Gorenja i karijeru nastavlja u Zagrebu. Plinari su tako doveli zamjenu za Mateja Hrstića koji je prije mjesec dana sve dogovorio s Limogesom, a otkako je postalo poznato da hrvatski reprezentativac seli u Francusku, gotovo u isto vrijeme krenula je priča da će u klub doći najbolji strijelac Gorenja ove sezone, Aleks Kavčić.

Prve rukometne korake je napravio u RK Loka, a od sezone 2018./19. član Gorenje Velenja. Prošle sezone je u EHF Europa Kupu postigao 58 golova, dok je ove sezone na višem rangu natjecanja, EHF Europa Ligi, najbolji strijelac kluba. Uzbuđenje, ali i sigurnost u sebe, te želju za što boljim igrama nije krio pri potpisivanju ugovora.

„Svi znamo koliko je PPD Zagreb velik klub. Odluka mi nije bila teška jer mislim da bi nakon Loke i Velenja ovo bila stepenica više za mene. Ovo je velika stvar za mene i za ljude koji su bili uz mene kroz moju karijeru. Prije svega bi se htio što prije uklopiti u ekipu, taktiku, način igre i treniranja te se čim prije upoznati s ostalim igračima. Mislim da sam jedan borac na terenu i puno radim, tako da vjerujem da će se sve ostalo posložiti. Dobro poznajem ekipu i igrače jer pratim EHF Ligu prvaka. Protiv nekih igrača sam igrao s reprezentacijom i u mlađim selekcijama, dok sam protiv drugih igrao s klubom. Ali svi znamo da su to velika rukometna imena i svima je čast igrati s njima. Trenera Obrvana poštujem i poznajem jer je bio u Velenju i jedan je veliki trener i mislim da ću s njim dobro raditi. Veselim se dolasku u Zagreb“, rekao je Kavčić za klupske web stranice.

Plinari su na jako dobar način zaključili 2021. godinu. Iako su 1. prosinca poraženi u tijesnoj završnici u Montpellieru, rukometaši PPD Zagreba potom su vezali tri pobjede, a jedna od njih bila je u Ligi prvaka kad je u hrvatskoj metropoli pao Vardar. Ključan igrač te utakmice bio je vratar Dino Slavić kojeg, iznenađujuće, Hrvoje Horvat nije pozvao na Euro koji započinje ovog četvrtka. Umjesto Slavića, prvog vratara i ponajboljeg pojedinca PPD-a ove sezone, poziv je dobio Matej Mandić, njegova zamjena u Zagrebu.

Što se tiče prvenstvenog poretka, u Premijer ligi PPD ima 13 pobjeda u jednako toliko utakmica ove sezone uz gol razliku +147. U SEHA ligi PPD Zagreb je prvi s tri pobjede i jednim remijem u skupini u kojoj su još Eurofarm, Tartan i Metaloplastika, dok su u Ligi prvaka trenutno na šestom mjestu s dvije pobjede, dva remija i šest poraza u 10 odigranih utakmica.


Tagovi

PPD ZagrebAleks Kavčić

Ostale Vijesti