Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Marko Kopljar riješio klupsko pitanje do ljeta 2024. godine, novi Hrvat u redovima Meškova

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 14:14

Ivan Pešić otišao je u Bundesligu, ali u bjeloruskom velikanu će i dalje biti Hrvata.

Marko Kopljar ostaje u Bundesligi. 35-godišnji Hrvat s potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Fucsheom, klubom čiji je član posao u ljeto 2017. godine.

„Njegovo produljenje ugovora mi puno znači. Već godinama je pravi primjer, kako igračima u mlađim kategorijama, tako i u našoj seniorskoj momčadi. Radujem se što ćemo surađivati i u nadolazeće dvije sezone“, rekao je sportski direktor kluba Bob Hanning.

Kopljar je u svojoj iznimno bogatoj karijeri igrao za neke od ponajvećih klubova svijeta kao što su Barcelona, PSG i Veszprem. Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 155 nastupa i 322 pogotka.

„Ponosan sam što ostajem u klubu još minimalno dvije godine. Ovo je sjajan projekt, živim u prekrasnom gradu, a tu su i naši fenomenalni navijači. Ponosan sam na sve ono što smo dosad napravili i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Uvjeren sam da ću u budućnosti moći slaviti neke velike uspjehe i pobjede“, rekao je 35-godišnji Hrvat.

Za razliku od proslavljenog bivšeg reprezentativca, jedan drugi hrvatski rukometaš, Marin Jelinić, nije se odlučio potpisati novi dvogodišnji ugovor s klubom s kojim je započeo sezonu, već će on od ovog siječnja braniti boje bjeloruskog Meškov Bresta.

Jelinić igra na poziciji lijevog krila, a njegov odlazak je popriličan udarac za Branka Tamšea koji nakon što mu je otišao Halil Jaganjac, sad gubi još jednu važnu kariku u svojoj momčadi.

Jelinić je u Nexe stigao u ljeto 2015. godine. Rođeni Metkovac je u Sisku proveo veći dio svoje karijere, a odlaskom u Meškov po prvi će se put okušati i u inozemstvu. Uz sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, Jelinić je igrao i za A vrstu. Prvo poziv zaradio je prije dvije i pol godine kad je izbornik bio Lino Červar, a bio je dio reprezentacije i na EHF EURO Cupu.


Tagovi

Marko KopljarHRSRK NexeMeškovFüchse Berlin

Ostale Vijesti