Legendarni Mana: „Šteta što nema Štrleka, ali možemo svakog pobijediti“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.01.20. | 11:33

Osvajač zlata iz Atlante zadovoljan je s drugim poluvremenom utakmice i to vidi kao pravi smjer.

Hrvatska rukometna reprezentacija uspješno je apsolvirala prvo kolo na Euru protiv Crne Gore, iako igra u prvom poluvremenu nije puno obećavala. No, u drugom dijelu se sve posložilo, zaigrali smo bolju obranu koja je postepeno ugasila ambicije protivnika. Prve utakmice bez obzira na protivnike donose svoje zamke, a dokaz tome je pobjeda Portugala nad moćnom Francuskom.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

Kauboji su upisali bodove, a to je ipak važnije od dojma, koji je ipak u nastavku susreta bio dobar. Pokazali smo kvalitetu, a prije svega i da smo mentalno spremno, pogotovo nakon svih problema s ozljedama koje su nas napale ususret Eura. O prvom susretu, kao i o daljnjem tijeku turnira razgovarali smo s Vladimirom Jelčićem Manom, legendarnim lijevim krilom reprezentacije, osvajačem zlatne Olimpijske medalje iz Atlante.

Crnogorci su nas malo pod navodnike iznenadili na početku susreta s agilnijom, agresivnijom i dubljom  obranom, vjerojatno smo očekivali klasičnu 6-0 i 5-1. Ušli smo dizelaški, nismo baš brzo reagirali, ali je malo po malo to dolazilo na svoje“, započeo je Jelčić.

Nakon odmora iz svlačionice kao da je izašla druga ekipa, odlučnija, fokusiranija. Ponovno se pokazalo da obrana s prednjim Duvnjakom sjajno funkcionira, sve je nekako sjelo na svoje mjesto, golman je počeo raditi, a Crnogorci su počeli žuriti i tjerati vodu na naš mlin

„Sigurno je Duvnjak najbolji na toj poziciji, samo je pitanje koliko će moći izdržati na tom nivou, jer je zbog jakog tempa u Bundesligi dosta potrošen. Mandiću je ovo ipak prvo veliko pravo natjecanje pa je prebrzo dobio ta dva isključenja, zna mu se to dogoditi i u Zagrebu, preagresivno reagira i treba naučiti kontrolirati te svoje kretnje, ali on to može odigrati dobro“.

„Prva utakmica uvijek ostavi traga, što zbog priprema, prijateljskih utakmica, što zbog putovanja. Jednostavno ne možeš sve isplanirati, kako će se razvijati, dokaz je i poraz Francuza. Međutim, možemo biti zadovoljni, poanta cijelog turnira je da budeš dobar kad bude trebalo“.

Naš sljedeći protivnik je Bjelorusija, momčad koja je i prije samog turnira označena kao najopasniji protivnik, što su oni i dokazali u pobjedi protiv Srba 35:30. Sastavljeni su od kombinacije mladih potentnih igrača, kao što su Karalek i Kulesh nosioci igre Kielca, i starih iskusnih poput Shylovicha i Nikulenkaua, ekipa koja itekako može zaprijetiti, no opet smo dojma da ne pripadaju samom vrhu.

„Možemo svakog pobijediti, ne bi toliko pridavao važnosti Bjelorusiji. Dobra je to momčad, ali ako su naši na razini, čak ne moraju biti na puno boljoj od drugog poluvremena protiv Crne Gore, ne bi trebali imati problema. Bit će sigurno čvršća, teža utakmica, ali ni ovo poluvrijeme nije bilo lagano. Imaju dobrih igrača,ujednačena su ekipa, ali mi smo kvalitetniji i sigurno imamo bolji roster, bolja individualna  rješenja“.

Ukoliko danas dođemo do pobjede, kao i protiv Srbije, u što ne sumnjamo, prenijeli bi sve bodove u drugi krug, a tamo nas je ipak ždrijeb pomazio. Na našoj strani od jačih momčadi su Njemačka i Španjolska, reprezentacije koje su moćne, ali i nama tradicionalno leže, dok su na drugoj strani Danci, domaćini Šveđani i Norvežani, Francuzi pa barem ovako na papiru to sve lijepo izgleda.

„Europsko prvenstvo je zeznuto. Bitno je da se što manje potrošimo, zadržimo svježinu. Pogotovo to vrijedi za vanjsku liniju, ali imamo Šarca, Hrstića od mlađih pa i Mamića koji je tu već neko vrijeme, ali se još traži, nema neku konstantu, ali svaki od njih može vrlo dobro odigrati određenu rolu. Kad ih pridodamo vrhunskim Cindriću, Stepančiću, Karačiću, Duvnjaku puno je tu prostora za dizanje naše razine igre. Uglavnom, možemo se nositi sa svima i svakog pobijediti“.

„Žao mi je što Štrlek nije na turniru, to je top igrač koji teoretski ne može zakazati. Šteta, njegova realizacija u prvoj i zadnjoj minuti je vrhunska, ponavljam žao mi je što nije tamo, ali to su neke stvari o kojim u ovom trenutku možemo samo naklapati, a nije ni vrijeme“, zaključio je legendarni Mana.

RAZGOVARAO:  Mario Nikolić

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

izdvajamohrvatska rukometna reprezentacijaVladimir Jelčić

Ostale Vijesti