Legendarni Francuz nakon osam godina pronašao neočekivan inozemni angažman

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.05.20. | 21:30

Bio je noćna mora Kaubojima, a iako je najavio odlazak u mirovinu ovog ljeta, to je odgodio za barem godinu dana.

Legendarni francuski rukometni reprezentativac, Luc Abalo, pronašao je novi angažman.

Sjajno desno krilo koje je s Les Expertsima osvojio sve što se osvojiti može – svjetska, europska i olimpijska zlata, a posljednjih osam godina igrao je u Paris Saint-Germainu.

Karijeru je započeo u Ivry Handballu, čiji dres je nosio punih deset godina, nakon čega 2008. godine odlazi u Ciudad Real, koji se 2011. godine preimenovao u Atletico Madrid. Nakon četiri godine u španjolskoj prijestolnici odlučio se vratiti u domovinu zaigravši za Pariz.

Nakon osam godina u ovoj europskoj metropoli odlučio je otići u mirovinu ovog ljeta, nakon Olimpijskih igara, međutim pandemija koronavirusa odgodila je OI za godinu dana, pa tako i njegovu mirovinu.

Stoga je sa 35 godina na leđima odlučio po drugi put dignuti sidro i otići van Francuske, ovog puta za najveći klub u Norveškoj, Elverum koji je smješten 150 kilometara od Osla.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Felverumhandball%2Fposts%2F10157510088792371&width=500" width="500" height="478" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

 (Foto: Pixsell)


Tagovi

Luc AbaloFrancuska rukometna reprezentacijaElverum

Ostale Vijesti