nordphoto/ Witke/DPA/PIXSELL
nordphoto/ Witke/DPA/PIXSELL

Lacković ostaje u "branši": Legenda HSV-a dobila unosnu ponudu od posrnulog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 14:15

Bivši Kauboj ostaje u Hamburgu još dvije godine...

Vjerovali ili ne, navijačima sportkog društva HSV-a ispadanje nogometaša u drugu ligu nije prvi “šok”. Dapače. Prije pet godina, početkom 2016., njemački rukometni savez je, zbog raznih nepravilnosti, katapultirao rukometni HSV u bespuća treće lige, što je za klub čije vitrine su pristojno ispunjene pokalima – katastrofa.

Manje je poznato da se klub vratio u elitni rang u najbržem mogućem roku. Za to su zaslužna dva čovjeka. Torsten Jensen kao član stručnog stožera, i naš Kauboj te njegov pomoćnik, Blaženko Lacković.

Naime, HSV je prošle sezone ostvario svoj zadani cilj i u ekspresnom roku ostvario povratak u Bundesligu. Završili su drugi, i to uz pomoć našeg Laca koji je, očigledno zadovoljan situacijom u klubu, po umirovljenju dobio ponudu postati pomoćnik Jensenu što je objeručke i prihvatio.

Uprava je prepoznala trud i rad tandma pa su tako od neki dan vlasnici novih ugovora. Jensen ostaje na sjeveru Njemačke do 2024. Godine, a naš Lac godinu dana kraće, do 2023. Uostalom, suradnja Lackovića i HSV-a je očekivana. Lac poznaje klub “uzduž i poprijeko”. Vodio ih je do naslova prvaka Njemačke 2011. Godine, a tu je i titula europskog prvaka dvije godine kasnije.

U klubu su svjesni kako je HSV-ova realnost za ovu sezonu borba za ostankom u gornjem dijelu tablice. Posljednjih desetak godina, otkako je HSV podigao pehar, uvjerljivo dominira THW Kiel, uz kratke periode proboja slavnog Flensburga i Rhein-Necka Lowena.

Što se kluba tiče, oni su 2016. godine, nakon gubitka licence, promijenili gr bi krenuli ispočetka. Ponekad je možda i bolje krenuti od nule.


Tagovi

Blaženko Lackovićrukometni klub HSV

Ostale Vijesti