Krenule pripreme u Umagu: Vrijedimo puno, jedva čekamo odlazak u Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 08:55

U Umagu je jučer poslijepodne počeo drugi dio priprema hrvatske rukometne reprezentacije.

Nakon prvog dijela priprema u Ivanić-Gradu na kojem je nedostajalo nekoliko igrača, u Zagrebu se jučer okupila kompletna hrvatska reprezentacija i krenula u Umag. Pred izabranicima Željka Babića je osam dana treninga te dvije prijateljske utakmice, a onda slijedi put u Francusku. Svjetska smotra počinje 11. siječnja, na kojoj će Hrvatska biti bez Marina Marića, koji je otpao zbog ozljede.

Počinje druga faza priprema za Svjetsko prvenstvo: Puno je stvari koje smo promijenili

„Počeli smo drugi ciklus s Marinovom povredom, ali siguran sam da će svi naši pivoti biti na zadatku bilo koga da se pozove. Jedva čekamo da odemo u Francusku, da vidimo gdje smo što smo. Mislim da puno vrijedimo, samo moramo to i pokazati. Vrijeme nam nije saveznik što se tiče treninga, ali mi ćemo dati sve od sebe . Moramo biti fokusirani na treninzima i dati sve od sebe  da se što bolje pripremimo i mislim da bi mogli igrati jako dobar rukomet“, naglasio je Zlatko Horvat, koji je propustio prvi dio priprema i bio dio petorke koja je dobila poštedu u Ivanić-Gradu.

Vratar Filip Ivić naglasio je kako je u prvoj fazi priprema u Ivaniću bio naglasak na fizičkoj pripremi.

Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo se dobro pripremiti za sve utakmice. Nikad nisam osjetio pritisak. Mislim da je onaj koji je u boljoj formi i može pružiti više, ide na prvenstvo. Tako je bilo i za Olimpijske igre“, kazao je 'Fićo', koji se nada da će biti među putnicima za Francusku.

Drugi dio sezone nisam bio dobar u Zagrebu, ali sada je situacija drugačija. Imam dobru minutažu u klubu i povjerenje trenera“.

Koordinator za muški rukomet, Ivano Balić je uoči starta priprema u Umagu tek kratko poručio:

Nema puno filozofije, imamo Marićevu ozljedu koja je veliki hendikep i dosta stvari koji smo planirali s njim će se sada morati mijenjati. Imamo devet dana i mislim da ćemo uspjeti. Imamo sad sve igrače, spremni su i sada moramo ići raditi“.

Hrvatska će u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo odigrati dvije pripremne utakmice na Croatia Cupu. Osmog siječnja protiv Tunisa i dan kasnije protiv Crne Gore.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivano BalićFilip IvićZlatko HorvatSvjetsko prvenstvo u rukometu 2017.Svjetsko prvenstvo u rukometurukomethrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti