Ivica Galovic/Pixsell
Ivica Galovic/Pixsell

Kraljice šoka razbile Slovačku i plasirale se na Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.04.23. | 20:24

Sjajna prezentacija izabranica Nenada Šoštarića.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje će se od 29. studenog do 17. prosinca održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Hrvatske rukometašice su plasman na SP izborile nakon što su u uzvratnom susretu kvalifikacija u Slavonskom Brodu uvjerljivo pobijedile Slovačku sa 31:18 i tako potvrdile pobjedu 25:23 iz prve utakmice.

Osmi je to plasman hrvatskih rukometašica na smotru najboljih selekcija svijeta od 15 mogućih. Dva četvrtfinala (1997. i 2011.) najbolja su ostvarenja do sada. Plasman na Svjetsko prvenstvo ujedno je i prvi korak koji trebaju učiniti naše rukometašice da bi mogle konkurirati za nastup na OI u Parizu 2024.

Počelo je dobro za Hrvatsku. Nakon sedam minuta igre odabranice izbornika Nenada Šoštarića povele su 5:2. Na polovici prvog dijela, Hrvatska je imala +4 (8:4), vrlo brzo i pet razlike (10:5), da bi u 22. minuti naše igračice stigle i do velikih šest pogodaka prednosti (13:7). U posljednjim trenucima poluvremena Hrvatska je došla i do +7 (17:10).

U prvom poluvremenu briljirala je Tea Pijević s devet obrana. U nastavku susreta, prednost Hrvatica samo je rasla. U 32. minuti "Kraljice šoka" su povele sa 10 razlike (21:11) i bilo je samo pitanje s koliko će razlike naše rukometašice slaviti.

Na koncu je završilo 31:18 za veliko slavlje hrvatskih rukometašica.

Hrvatsku su do pobjede predvodile Dejana Milosavljević s osam, te Valentina Blažević sa šest golova. Katarina Pavlović i Katarina Ježić dodale su po četiri gola. Pijević je na koncu imala 10 obrana, a Lucija Bešen devet. Kod Slovakinja najefikasnije su bile Barbora Lancz sa šest golova, dok su Reka Bizika i Erika Rajnohova dodale po tri gola. (Hina)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDejana MilosavljevićNenad Šoštarić

Ostale Vijesti