Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

„Klub me želio spriječiti, ali ja idem na SP i nadam se kako ćemo s nekom medaljom razveseliti Hrvatsku“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 08:43

Marin Šego je jedan od igrača koji je zbog ozljede skoro propustio natjecanje, ali se usprotivio željama kluba te odlučio riskirati kako bi igrao za Kauboje.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu počinje 13. siječnja, a Hrvatska je kao i na velikoj većini natjecanja jedan od favorita za najviše domete. Marin Šego je jedan od igrača koji je zbog ozljede skoro propustio natjecanje, ali se usprotivio željama kluba te odlučio riskirati kako bi igrao za Hrvatsku.

"U predzadnjoj utakmici protivnički igrač je skočio s krila, moj ga je gurnuo i pao je na moju nogu. Iskrenuo sam zglob, liječnici su zaključili da tri tjedna ne mogu ništa raditi, bio sam na odmoru ta tri tjedna, a i svakako je bio kraj sezone", rekao je Radiopostaju Mir Međugorje.

Klub je želio da stanka bude duža, čak iza Svjetskog prvenstva, ali Šego nije htio popustiti još jedno veliko natjecanje s Hrvatskom.

"Bio sam u Francuskoj, na magnetnoj rezonanci su utvrdili da zglob nije u najboljem stanju, ali meni se tako ne čini. Rekao sam da sve mogu raditi, ne boli me, nemam problema pri doskocima i trčanju, ali ozlijedio sam dva ligamenta, nije još sto posto dobro. Iz kluba nisu bili za to da ne idem na prvenstvo. Htjeli su da ostanem u klubu, ali ja nisam bio za tu opciju pa sam se s trenerom dogovorio da, po mogućnosti preskočim prvi krug, i vjerojatno ću ga i preskočiti, jer su me pod tim uvjetom i pustili na pripreme", dodao je Šego.

Hrvatska i bez njega ne bi trebala imati velikih problema te bi morali uzeti prvo mjesto u skupini s Japanom, Angolom i Katarom.

„Mogu sigurno. Tu si u Mate i Pešić koji su odlični golmani i koji to mogu odlično odraditi, a prva utakmica je tek 15. siječnja s Japanom i mislim da ću nakon toga biti spreman“.

Ždrijeb je ovoga puta bio naklonjen Kaubojima, u drugom krugu se križamo sa skupinom D u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo.

„Uvijek spominjemo bit će lako, neće biti problema, ali svatko svakoga može danas pobijediti. Ako si jedan dan neraspoloženiji, ili si olako shvatio utakmicu zna se ‘dobiti po ušima’ tako da… Sigurno smo favoriti, ali poštujemo svaku reprezentaciju. Moramo biti oprezni i koncentrirani na svaku utakmicu“.

Navijači očekuju najviše, borbu za medalje.

„Slažemo se i mi s njima. Zato i jesmo tu. Svaki sportaš želi pobjede, posebno kada se igra za svoju domovinu. Zna se da svi to prate. Od rukometa se uvijek puno očekuje. U svakom slučaju, mi uvijek pucamo na vrh, to nije nikakva tajna, niti će ikad biti. Očekujemo dobru igru, dobar turnir i da ćemo cijeli hrvatski narod razveseliti nekom od medalja“, zaključio je Marin Šego.


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHRSMarin ŠegoSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti