Karabatić i treći put najbolji rukometaš svijeta, Duvnjak četvrti

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.03.17. | 19:02

Francuski rukometaš Nikola Karabatić treći je put u karijeri izabran za najboljeg rukometaša svijeta, dok je naš Domagoj Duvnjak zauzeo četvrto mjesto.

Međunarodna rukometna federacija najboljim je rukometašem svijeta za 2016. godinu proglasila Francuza Nikolu Karabatića. U izboru su glasovali rukometni stručnjaci, mediji i navijači te su odabrali francuskog reprezentativca, kojemu je to treća nagrada. Najboljim rukometašem svijeta je proglašen i 2007. i 2014. godine, a ove godine je uvjerljivo slavio ispred Nijemca Andreasa Wolffa i Danca Mikkela Hansena. Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak je osvojio četvrto mjesto, a peto je pripalo Norvežaninu Sanderu Sagosenu.

Kod rukometašica, najboljom na svijetu je također treći put proglašena Rumunjka Cristina Neagu. Prestižna nagrada pripala joj je 2010. i 2015. godine. Druga je bila Norvežanka Nora Mork, a treća bila Nizozemka Nycke Groot.

Najbolji trener u 2016. godini je Francuz Didier Dinart, a kod djevojaka Islanđanin Thorir Hergeirsson. U konkurenciji za najboljeg trenera bio je slovenski izbornik i bivši trener PPD Zagreb Veselin Vujović, koji je na koncu zauzeo treće mjesto. Drugi je Norvežanin Christian Berge.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

rukometDomagoj DuvnjakNikola Karabatić

Ostale Vijesti