Karabatić: Hrvatska je favorit

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.01.18. | 18:17

Najbolji francuski rukometaš najavio je sutrašnju utakmicu odluke.

˝Utakmica s Hrvatskom doista jest posebna za sve nas, a posebno za mene i brata. Rođen sam u ovim krajevima, rano sam preselio u Francusku, no da se to nije dogodilo, tko zna, možda bih sutra stajao na suprotnoj strani terena˝ - rekao je Karabatić za početak pa nastavio:

˝Pritisak je na nama. Poraz od Hrvatske i onda smo izjednačeni s brojem bodova i između nas, Hrvatske i Šveđana odlučivat će nijanse. Uz to, igraju pred domaćim navijačima, prošle sam godine u Francuskoj na SP-u najbolje osjetio koliko znači podrška navijača tako da ste uoči susreta definitivno u prednosti˝.

Francuzi na ovom prvenstvu još nisu izgubili ni jedan bod, djeluju odlično u oba smjera i za sada definitivno kotiraju kao glavni konkurenti za titulu prvaka Europe. Karabatić je trenutno treći strijelac francuske reprezentacije iza Mahea i Mema, ali je zato drugi asistent turnira s 24 asistencije i prosjekom 4,8 po utakmici. Samo za usporedbu, naš razigravač Luka Cindrić dijeli 3,8 asistencija po susretu. Za kraj je Karabatić progovorio o posebnosti ovih utakmica s prostora bivše Juge i ozljedi Domagoja Duvnjaka.

˝ Volim igrati utakmice protiv reprezentacija s područja bivše Jugoslavije, ti igrači doista znaju igrati rukomet i u takvim utakmicama uvijek ima dodatnog žara i borbenosti u usporedbi s utakmicama protiv ostalih reprezentacija. Ne znam ja koliko će vam Duvnjak nedostajati. Gledao sam vas protiv Norveške i nije se činilo da vam nedostaje. Mislim da imate dovoljno rješenja˝.

Francuski velemajstor uskoro će napuniti 34. godine, no i dalje je željan igre i dokazivanja tako da je sasvim pogrešno misliti da ćemo sutra imati popust kod Francuza koji su praktički osigurali drugi krug.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nikola KarabatićFrancuska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti