Karabatić o Euru: Atmosferu s utakmice protiv Hrvatske pamtit ću dok sam živ

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 20:33

Francuski reprezentativac kaže kako će s Eura najradije pamtiti nezaboravan ugođaj na rukometnom El Clasicu u zagrebačkoj Areni.

„Ljudi su navikli gledati nas sa zlatom oko vrata, ali željeli smo otići kući s medaljom oko vrata. Igrali smo super turnir, izgubili samo jednu utakmicu i bilo bi nezasluženo da smo otišli kući praznih ruku. Uspjeli smo nekako zaboraviti onaj poraz od Španjolske i pripremiti se za ovu utakmicu dobro. Dali smo sve što je ostalo u spremnicima za ovu medalju i čini mi se da smo imali samo malo više volje za tu medalju od Danaca,“ smatra Luka Karabatić.

Njihov poraz u polufinalu bio je jedan od iznenađenja turnira, a upravo je pomor favorita lajtmotiv cijelog turnira, smatra mlađi brat najboljeg igrača svijeta.

„Europski rukomet je najbolji, najveća koncentracija je odličnih momčadi. Švedska je izgubila dvije utakmice, a igra danas u finalu. Zato je rukomet zanimljiv sport.“

Gledatelji su ne sumnjamo uživali u kvaliteti utakmica na turniru, a Karabatić kaže kako mu od hrvatskih domaćina nije nedostajalo ni ptičijeg mlijeka.

„Nedostajalo nam je dosta igrača, puno mladih igrača je dobilo priliku, tako da je ovo dobar rezultat. Imali smo samo jedan poraz i imamo nešto za pokazati, a to je brončana medalja.

„Bilo mi je zadovoljstvo igrati u Hrvatskoj, zemlji koja voli rukomet, dugo ću pamtiti ambijent na utakmici Francuske i Hrvatske, bilo je fenomenalno igrati u takvoj atmosferi. Organizacija je bila super, doista mi ništa nije nedostajalo ovih 15 dana.“

„Nažalost, nisam imao prilike vidjeti puno Poreča i Zagreba jer sam bio koncentriran isključivo na rukomet i nisam imao vremena zbog zgusnutog rasporeda. Neću ostati ni poslije Eura, idem odmah kući, ali nadam se kako ću se jednom vratiti i vidjeti malo više Hrvatske,“ zaključio je Luka, koji porijeklo vuče iz Dalmacije.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Luka Karabatićrukomet

Ostale Vijesti