REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

Jedan od najvećih rukometaša svih vremena karijeru nastavlja u - Japanu!?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.09.21. | 14:31

Gotovo u svakoj utakmici protiv Hrvatske je bio posebno inspiriran

Frustracije koje nosimo porazima od Francuza u rukometnim utakmicama velikim dijelom zasluga su legendarnog desnog krila. Od kad se pojavio u seniorskom rukometu impresionirao je sve fizikalijama i preciznošću šuta, a posebno se isticala njegova skočnost s desnog krila čime je uništavao protivničke obrane. Riječ je o Lucu Abalou, rukometašu koji je gotovo uvijek bio posebno inspiriran protiv Hrvatske.

Danas 37-godišnjak odlučio je nastaviti rukometnu karijeru na dalekom istoku gdje će igrati za Zeekstar Tokio u japanskoj ligi. Vijest koje odjeknula rukometnim svijetom je potvrdio novi klub Francuza.

Prošle sezone Abalo je branio boje jednog od boljih norveških klubova Elverumu HH, a sad mu je plan priključiti se na jesen japanskom klubu. Prethodno je igrao u velikim europskim klubovima kao što su Ciudad Real i PSG, a od trofeja je osvojio sve što se moglo osvojiti – Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo i Olimpijske igre. Za Francusku je odigrao 286 utakmica i postigao 854 gola.


Tagovi

Luc Abalo

Ostale Vijesti