Javna dražba Balićevog dresa: Cijena 8.150 eura, zasad! Ispratimo rukometnog Mozzarta kako je zaslužio!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 03.06.15. | 16:25

Odlazak rukometnog Mozzarta...

Ivano Balić ovoga petka, 5. lipnja, odigrat će posljednju utakmicu u svojoj karijeri. Jedan od najvećih rukometaša svijeta oprostit će se u dresu Wetzlara, u zadnjem kolu Bundeslige protiv Göppingena.

Njemački gradić Wetzlar i tamošnji rukometni bundesligaš odlučio se od Balića oprostiti kako to i doliči posljednjem rukometnom romantičaru. Tako je Wetzlar 27. svibnja započeo s javnom dražbom, putem e-baya, Balićevog klupskog dresa kojeg će nositi u oproštajnoj utakmici. Početna cijena bila je 1 euro, a prvi ponuđač ponudio je 5 eura. Međutim, do današnjeg dana, zeleni dres Wetzlara s brojem 34 i Balićevim prezimenom na leđima dosegnuo je svotu od 8.150 eura! Uz napomenu kako to nije zaključna cijena, jer licitacija traje do subote, 6. lipnja.

Novac prikupljen javnom dražbom Balićevog dresa namijenjen je za rukometnu školu Wetzlara, u kojem je Ivano proveo dvije posljednje sezone karijere.

„Kraj je došao tako brzo. Još uvijek osjećam da mogu sat vremena trčati gore-dolje, ali moram prihvatiti da to više nije realno. Vrijeme je za kraj“, kazao je Balić, koji je s Hrvatskom postao svjetski i olimpijski prvak.

Inače, portal Balkan-Handball pokrenuo je akciju „Ispratimo ga kako je zaslužio“, u kojoj je pozvao sve ljubitelje rukometa da na društvenim mrežama pod hashtagovima #balicforever #ThankYouIvano i #hvalaivano objavljuju njegove fotografije, golove, izjave, anegdote i sve ono u čemu smo uživali gledajući rukometnog Mozzarta posljednjih 15 godina.

(Foto: HSG Wetzlar)


Tagovi

Ivano BalićWetzlarhrvatska rukometna reprezentacijarukometOstali sportovi

Ostale Vijesti