Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Iznenađenje usred sezone: Najbolji asistent među Hrvatima u Ligi prvaka otišao u Bundesligu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 14:47

Bio je i treći strijelac među Hrvatima u LP, a u novom klubu čeka ga Marino Marić

Statistički najučinkovitiji hrvatski igrač u rukometnoj Ligi prvaka ove sezone je Ante Ivanković. U dresu slovenskog Celja, ove je sezone odigrao 10 utakmica u najjačem klupskom rukometnom kontinentalnom natjecanju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ostvario je sjajan učinak od 37 golova, po čemu je 28. strijelac Lige prvaka, a treći među hrvatskim igračima iza Marija Šoštarića i Tina Lučina. No, Ivanković je s 24 asistencije najbolji dodavač za pogodak u konkurenciji hrvatskih igrača, a jedini je Hrvat među 30 najboljih asistenata LP.

Ipak, završnicu sezone neće dočekati u dresu slovenskog prvaka jer su u prvenstvu doživjeli poraz od Trima iz Trebnja te je izvjesno da neće obraniti naslov prvaka, dok su u skupini B Lige prvaka upisali 10 poraza iz jednako toliko utakmica. Stoga su u Celju već počeli s pripremama za novu sezonu, a nakon što je klub napustio Grega Krečič, danas je potvrđen i odlazak Ivankovića i to u njemački Stuttgart!

Radi se o 12. momčadi Bundeslige, a društvo u novom klubu pravit će mu Marino Marić. Ivanković u Stuttgart dolazi kao zamjena za ozlijeđenog Jonasa Truhanovičiusa.

“Stvarno se radujem što sam stigao u Stuttgart i što ću igrati u najjačoj ligi na svijetu. Ovo je za mene ostvarenje sna iz djetinjstva", rekao je Ivanković nakon potpisa za Stutgart.

Sportski direktor kluba Jürgen Schweikardt također nije krio zadovoljstvo dolaskom Ivankovića.

“Dugo smo tražili zamjenu za Truhanovičiusa. Tim više smo zadovoljni što smo sada mogli potpisati Antu, izuzetno talentiranog igrača koji je već stekao iskustvo na najvišoj razini u Ligi prvaka.”

Ivanković je bio i na širem popisu Gorana Perkovca za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, ali na kraju se nije našao na listi putnika na završni turnir. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK Celjerukometna BundesligaAnte IvankovićMarino Marić

Ostale Vijesti