PAP/Jacek Bednarczyk
PAP/Jacek Bednarczyk

Igrao je u jednoj od najvećih pobjeda Hrvatske, a sada nakon sedam godina mijenja klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 11:50

Reprezentativni dres nosio je na nekoliko velikih natjecanja, a osvojio je i brončanu medalju na Euru

Sjećate li se rukometnog Eura 2016. godine? Hrvatska je uoči zadnjeg kola drugog kruga bila u gotovo pa izgubljenoj poziciji. Za plasman u polufinale trebalo nam je veliko iznenađenje i pobjeda Norveške protiv Francuske, kao i slavlje u dvoboju protiv Poljske i to minimalno s 11 golova razlike.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Scenarij koji se potom dogodio svima nam je dobro poznat, Norveška je šokirala Nikolu Karabatića i društvo i time Hrvatskoj ponudila priliku da odlučuje sama o svojoj sudbini. Ono što je uslijedilo u Krakowu jedna je od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog rukometa. S nestvarnih 14 golova razlike pala je tada vrlo moćna Poljska, koju su izabranici Željka Babića posramili pred 15 tisuća poljskih navijača.

Hrvatsku su tada predvodili Štrlek s 11 golova, Marić je dodao sedam, a Horvat pet pogodaka. No, važnu obrambenu rolu na tom je prvenstvu imao stasiti pivot Krešimir Kozina. Bio je specijalist za obranu uz povremene napadačke role, a za Hrvatsku je igrao još na Olimpijskim igrama iste godine, SP-u 2017. i 2019. godine, kao i na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Što se klupske kariejre tiče, Kozina je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali je odrastao u Rijeci te je igrao za Zamet. Nakon toga igrao je dvije godine u Austriji, a sada već devetu sezonu igra u najjačoj ligi svijeta - Bundesligi. Prvo je odradio po jednu sezonu u Flensburgu i Füchseu iz Berlina, da bi od 2017. bio član Göppingena. No, iz ovog su kluba objavili kako kreću u rezidajn postave na poziciji pivota, tako da će se na kraju sezone zahvaliti iskusnom dvojcu. Osim 33-godišnjeg Kozine, klub će napustiti i 32-godišnji Slovenac Vid Poteko.

U kojem će klubu Kozina nastaviti karijeru još uvijek nije poznato, ali s obzirom na bogat životopis i igračke kvalitete, ne bi trebao imati problema s pronalaskom novog angažmana. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

,



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKrešimir KozinaGöppingenrukometna Bundesliga

Ostale Vijesti