Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska obavila svoje protiv Ukrajine, Kauboji stali na 38 golova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 19:30

Naši su rukometaši došli do druge pobjede na Euru, čekamo rasplet skupine C

Rukometaši Hrvatske su bez ikakvih problema pobijedili Ukrajinu s 38:25 u trećoj utakmici skupine C Europskog prvenstva. Bila je utakmica dvaju neravnopravnih protivnika, čak i u vrlo oslabljenom sastavu naša je reprezentacija dominirala protiv skromnih Ukrajinaca. Sada nam preostaje čekati ishod dvoboja Francuske i Srbije koji počinje u 20.30 sati.

 Koronavirus je opet krojio postavu Hrvatske, veteran Željko Musa i David Mandić su na današnjem testiranju bili pozitivni pa su morali u izolaciju. U obrani je zaigrao Jakov Gojun baš umjesto Muse, a Mandić je morao preskočiti drugu utakmicu u nizu nakon što je protiv Srbije bio kažnjen.

Prvi put je zaigrao iskusni pivot Marino Marić, a na poziciji lijevog vanjskog krenuo je Tin Lučin umjesto odsutnog Halila Jaganjca.

Svi ti problemi natjerali su izbornika Hrvoja Horvata na razne improvizacije pa je odlučio da ćemo od početka mijenjati čak trojicu igrača između obrane i napada. Nije to na početku utakmice djelovalo dobro, igralo se gol za gol pa su nam Ukrajinci u prvih devet minuta zabili čak šest golova, naši su postigli gol manje. Jedan od njih je bio posebno efektan, Marić je šraubom pored dvojice čuvara postigao svoj prvi gol na Euru.

Nažalost, vratar Pešić nije zaustavio niti jednu loptu pa je bilo jasno da će obrana morati početi raditi svoj posao. To je jasno naglasio izbornik Horvat na minuti odmora kod rezultata 6:5, igrači su ga poslušali pa su naši u iduće četiri minute postigli četiri gola dok Ukrajina nije našla put do mreže. Prvijenac na Euru zabio je Šime Ivić, a napadački je raspoložen bio Lučin s četiri gola u prvih 15 minuta. Utakmica je konačno krenula u smjeru u kojem smo očekivali, držali smo prednost od tri gola, Pešića je na vratima zamijenio Šunjić pa smo dočekali i prvu obranu naših vratara, tek u 20. minuti. Vezao je Šunjić odmah novu obranu pa smo sedmercem Martinovića poveli 14:10 u 22. minuti.

Ukrajinski izbornik Biegler promijenio je vratara i pogodio, Artem Terekov je povezao dvije obrane i omogućio suigračima da se vrate u egal. Postigli su tri gola u nizu u sljedećih pet minuta na što je Hrvatska odgovorila odličnom završnicom prvog dijela. Obrana je natjerala Ukrajince na pogreške, Šunjić je obranio zicer, a Gadža i Jelinić u tranziciji postigli po dva gola, s tim da je Jelinić pogodio praznu mrežu u zadnjoj sekundi nakon početničke pogreške Bliznjuka. Na odmor se otišlo s 18:13 što je bila najveća prednost Hrvatske u prvom poluvremenu.

U dobrom ritmu Hrvatska je otvorila drugo poluvrijeme, Lučin i Martinović su lako prolazili kroz obranu Ukrajine pa je u 36. minuti već bilo osam razlike za naše (22:14). Bilo je jasno da Hrvatska pobjeđuje u ovom susretu, razigrala su se dvojica Marina, Šipić s crte i Jelinić s lijevog krila su nepogrešivo tresli mrežu. Lagano je naša reprezentacija čuvala visoku prednost, izbornik Horvat je počeo odmarati najjače snage pa je specijalist za obranu Gojun dobio priliku zaigrati u napadu. Granicu od 10 golova prednosti Hrvatska je dosegla u 51. minuti kada je Filip Glavaš realizirao sedmerac za 32:22,  već smo mogli početi razmišljati o utakmici Francuske i Srbije.

U strijelce se do kraja utakmice upisao treći pivot Hrvatske Nikola Grahovac kojem su to bili prvi golovi na Europskom prvenstvu. Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović koji je postigao sedam golova koliko je zabio i Šipić. Jelinić je postigao šest golova iz šest pokušaja, Lučin je u manjoj minutaži postigao pet golova uz sedam asistencija . Kod Ukrajine je najviše zabio Artemenko, pet golova, Horiha četiri.

 


Tagovi

HrvatskaUkrajina

Ostale Vijesti